Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 10:16

  Με περισσότερες ICOs κρυπτονομισμάτων απαντά η Κίνα στις ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με περισσότερες ICOs κρυπτονομισμάτων απαντά η Κίνα στις ΗΠΑ

  Του Naeem Aslam

  Με την κυβέρνηση του Τραμπ να πιέζει τις κινεζικές εταιρείες να σταματήσουν να επενδύουν σε εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, πολλοί επενδυτές αναρωτιούνται για το πού θα εισρεύσουν τώρα τα χρήματα. Επιπλέον, η απαγόρευση δεν αφορά μόνο την Κίνα: οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τις επενδύσεις από οποιαδήποτε χώρα από την οποία θεωρούν ότι απειλούνται.

  Τα νέα της απαγόρευσης "έστειλαν” πολλές μετοχές από τον κλάδο της τεχνολογίας χαμηλότερα, με τη Micron Technology να υποχωρεί σχεδόν κατά 7%. Ο κλάδος των ημιαγωγών ηγήθηκε του τεχνολογικού sell off, καθώς ενισχύθηκε η αβεβαιότητα του εμπορικού πολέμου. Αντίθετα, πολλά Altcoins ενισχύθηκαν σε διψήφια ποσοστά. Ίσως τα χρήματα που έφταναν κάποτε σε μετοχές των ΗΠΑ να εισρέουν τώρα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών δημόσιων προσφορών νομισμάτων (ICOs).

  Η Κίνα και άλλες χώρες που επηρεάζονται από την αμερικανική απαγόρευση ενδέχεται τώρα να δουν την αγορά κρυπτονομισμάτων ως μια ελκυστική εναλλακτική επένδυση στην τεχνολογία. Η Κίνα υποστήριξε άμεσα την ανάπτυξη και χρήση assets κρυπτονομισμάτων στην εγχώρια αγορά της. Η ασιατική χώρα φιλοξενεί το NEO, το έβδομο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα που διαπραγματεύεται επί του παρόντος κοντά στα 32 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει πολύ περισσότερο από 50% από το ρεκόρ υψηλό του, λίγο πάνω από 162 δολάρια. Είναι γνωστό ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια χώρα θα ηγηθεί στον κλάδο της τεχνολογίας: ίσως η καινοτομία στα κρυπτονομίσματα να είναι το όχημα που θα δώσει στην Κίνα το προβάδισμα.

  Πολλά νέα projects σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα ξεκινούν στην Κίνα και πολλά από αυτά διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση. Αυτή θα μπορούσε να είναι η στρατηγική της Κίνας για να προωθήσει και να υποστηρίξει projects κινεζικών κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, το THEKEY είναι ένα κρυπτογραφικό project επαλήθευσης ταυτότητας που συνεργάζεται στενά με την κινεζική κυβέρνηση και έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα NEO. Η Κίνα ετοιμάζεται να συνεργαστεί με το THEKEY στην έρευνα εφαρμογών blockchain στις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης.

  Αυτά είναι πολύ σημαντικά νέα, καθώς σηματοδοτούν τη στήριξη από μια μεγάλη κυβέρνηση στη χρήση της τεχνολογίας blockchain για τη βελτίωση ή και την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος για τον εντοπισμό και τη συλλογή δεδομένων. Το THEKEY διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 0,008415 δολ., η συνολική κεφαλαιοποίησή του είναι στα 39,59 εκατ. δολ. και διαπραγματεύεται σε μικρά ανταλλακτήρια όπως τα Kucoin και HitBTC. Όταν προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή και εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, θα μπορούσαμε να δούμε μια σημαντική αύξηση των τιμών του κρυπτονομίσματος.

  Το NEO θεωρείται "το κινεζικό Ethereum", και η επιτυχία του Ethereum οφείλεται στον μεγάλο αριθμό ICOs, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποκλείσουν την Κίνα από τον ανταγωνισμό, το ΝΕΟ φαντάζει σαν σωτήρας για την κινεζική τεχνολογική καινοτομία. Εάν ξεκινήσουν οι ICOs στην πλατφόρμα NEO με παρόμοιο ρυθμό με εκείνον της πλατφόρμας Ethereum το 2017, είναι πιθανό το NEO να ξεπεράσει σε αξία ακόμη και κάποια από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα και να αποτελέσει μια κορυφαία επιλογή για προγραμματιστές που επιθυμούν να χτίσουν εφαρμογές στο blockchain.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  135,8 δισ. $

  +174,3 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,1 δισ. $

  +17,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,3 δισ. $

  -377,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,4 δισ. $

  +1.610,6 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  65,6 δισ. $

  -588,7 εκ. $