Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουν-2018 21:20

  Ορισμένες από τις πιο καινοτόμες startups αγροτικής τεχνολογίας του 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ορισμένες από τις πιο καινοτόμες startups αγροτικής τεχνολογίας του 2018

  Της Maggie McGrath 

  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί αγρότες το 2018 είναι ποικίλα και αφορούν, μεταξύ άλλων, ελλείψεις σε προσωπικό, την υγεία του εδάφους, την αλλοίωση τροφίμων, τους εμπορικούς πολέμους και την απουσία πρόσβασης σε στοιχεία για την τιμολόγηση των σπόρων.

  Ποια είναι τα καλά νέα; Υπάρχει ένας "στρατός" τεχνολόγων και επιχειρηματιών που εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα -και ένας "στρατός" επενδυτών που θέλει να τους χρηματοδοτήσει. Μόνο το 2017, η χρηματοδότηση εταιρειών αγροτικής τεχνολογίας (ag-tech) μέσω επενδύσεων ή εξαγορών αυξήθηκε 32% στα 2,6 δισ. δολ.

  Το Forbes ξεχώρισε τις πιο καινοτόμες ag-tech startups, ορισμένες από τις οποίες είναι: 

  AgCode: Αυτή η εταιρεία διαχείρισης αμπελώνων ιδρύθηκε το 2002 και βοηθάει τους αμπελουργούς να παρακολουθούν τη σοδειά, της συνθήκες στα χωράφια και την ωρίμανση των σταφυλιών προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και να διαχειριστούν την εργασία. Επίσης εξορθολογίζει μισθοδοσία, δαπάνες και χρεώσεις. 

  California Safe Soil: Η startup με χρηματοδότηση 14,8 εκατ. δολ. μετατρέπει απορρίμματα φαγητού από σούπερ μάρκετ σε ένα χαμηλού κόστους λίπασμα, που πουλάει στους αγρότες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων παγκοσμίως. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή είναι είναι 720 φορές πιο αποτελεσματική από την κομποστοποίηση, που συνήθως παίρνει περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί. 

  Clear Labs: Πρώην μηχανικοί λογισμικού και επιστήμονες γονιδιωματικής ίδρυσαν αυτή τη startup, που ασχολείται με την ασφάλεια των τροφίμων, με στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι οι προμηθευτές τους τους πουλάνε αυτό που διαφήμισαν, ενώ παράλληλα ελέγχουν για αλλεργιογόνα και επιμολύνσεις. 

  Farmers Edge: Αυτή η startup hardware και software startup, με έδρα το Οντάριο, χρησιμοποιεί δορυφορικές φωτογραφίες και τεχνολογία ακριβείας, προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να αναγνωρίσουν, να καταγράψουν και να διαχειριστούν τη ποικιλομορφία στα χωράφια. 

  Produce Pay: Η εταιρεία, με χρηματοδότηση 12,5 εκατ. δολ. συνδέει τους αγοραστές χονδρικής με τους πωλητές παραγωγούς. Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει προβλήματα ταμειακών ροών, με την πληρωμή του προϊόντος να γίνεται την επομένη της αποστολής του, και όχι μετά από 30 με 45 μέρες όπως συνηθίζεται. 

  Understory: Κατασκευάζει αισθητήρες καιρού για χωράφια, που συγκεντρώνουν υπερτοπικά στοιχεία για τον καιρό και συγκεκριμένα για το χαλάζι, τον αέρα και τη θερμοκρασία. Οι αισθητήρες της εταιρείας δεν έχουν κομμάτια που μετακινούνται και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Η startup παρέχει ακόμη μια πλατφόρμα real-time στοιχείων μια λύση API.

  Trace Genomics: Αυτή η startup χρησιμοποιεί γονιδιωματική τεχνολογία προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να αναγνωρίσουν παθογόνους οργανισμούς που μπορεί να κρύβονται στο χώμα τους, δίνοντάς τους πλεονέκτημα ως προς τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων και στην αποτροπή ασθενειών στις καλλιέργειες. 

  Soft Robotics: Κάνει ακριβώς αυτό που λέει: Κατασκευάζει ρομποτικά χέρια με μαλακές λαβές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον λεπτό χειρισμό ευαίσθητων προϊόντων όπως φρούτων και λαχανικών στα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  134,8 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  97,7 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,9 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  65,7 δισ. $