Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Ιουν-2018 12:28

  Ο Ντουτέρτε έφερε την ασφάλεια στις Φιλιππίνες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Ντουτέρτε έφερε την ασφάλεια στις Φιλιππίνες

  Του Panos Mourdoukoutas

  Μπορεί οι σκληρές τακτικές που ακολουθεί ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών να έχουν τρομοκρατήσει ορισμένους στις Φιλιππίνες, αλλά οι Φιλιππινέζοι νιώθουν ασφαλέστεροι σε σχέση με το 2014, όταν περπατούν μόνοι τους τα βράδια. 

  Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την κατάταξη των Φιλιππίνων στην αναφορά για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη και την Τάξη. Για το 2018, λοιπόν, οι Φιλιππίνες κατακτούν 82 βαθμούς, ενώ το 2014 είχαν 76.

  Η εν λόγω μελέτη στηρίζεται σε δεδομένα που περιλαμβάνουν τις απαντήσεις 148.000 ανθρώπων, από 142 χώρες, για το πόση ασφάλεια νιώθουν όταν περπατούν μόνοι τους τα βράδια στην περιοχή όπου ζουν.

  Το αυξανόμενο σκορ των Φιλιππίνων στη συγκεκριμένη παγκόσμια κατάταξη αποδεικνύει πως οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Ντουτέρτε για την καταπολέμηση του εμπορίου των ναρκωτικών αποδίδουν. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό κόστος: τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται πολλοί αθώοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. 

  Εκτός από την ασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες, ο νόμος και η τάξη είναι σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν τις αναπτυσσόμενες χώρες να διατηρήσουν και να επιτείνουν την οικονομική τους ανάπτυξη. Μάλιστα, η οικονομία των Φιλιππίνων στο τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2018 παρουσίασε ετήσια αύξηση της τάξης του 6,8%, "ισοφαρίζοντας" την Κίνα.

  Πρόκειται για καλύτερες και υψηλότερες επιδόσεις από τους στόχους για τους μακροπρόθεσμους ρυθμούς ανάπτυξης.

  Σύμφωνα με το tradingeconomics.com, η ετήσια ανάπτυξη του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Φιλιππίνων κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 3,68%, από το 1982 έως το 2017.

  Κατ' επέκταση, οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης έχουν κάνει τους Φιλιππινέζους να αισθάνονται καλύτερα, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Όπως σημειώνεται έρευνα του Gallup, το 28% των Φιλιππινέζων θεωρούν ότι ακμάζουν το 2017, ενώ το 2016 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 26%. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,5 δισ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $