Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουν-2018 10:22

  Πέντε πολυεκατομμυριούχοι από την Αλγερία που πρέπει να γνωρίζετε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πέντε πολυεκατομμυριούχοι από την Αλγερία που πρέπει να γνωρίζετε

  Toυ Mfonobong Nsehe 

  Ενώ η Αλγερία, που έχει πληθυσμό 40 εκατομμυρίων, διαθέτει μόλις έναν δισεκατομυριούχο, τον βιομήχανο Issad Rebrab του Cevital, κάποιοι Αλγερινοί έχουν δημιουργήσει περιουσίες πολλών εκατομμυρίων σε διάφορες βιομηχανίες όπως η γεωργία, τα τρόφιμα και οι κατασκευές. Τα ονόματά τους δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά και πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ γι’ αυτούς πριν, αλλά είναι πολύ επιτυχημένοι - και πολύ πλούσιοι.

  Γνωρίστε πέντε εξαιρετικά πλούσιους επιχειρηματίες της Αλγερίας που ίδρυσαν, κατέχουν και διαχειρίζονται επιχειρήσεις με οκταψήφια ετήσια έσοδα ή και περισσότερα. 

  Abdelmadjid Kerrar

  Κλάδος: Φαρμακευτικά προϊόντα

  Ο Abdelmadjid Kerrar είναι ο ιδρυτής της Biopharm, μιας μεγάλης αλγερινής φαρμακευτικής εταιρείας. Η Biopharm, η οποία ιδρύθηκε το 1992, κατασκευάζει και διανέμει γενόσημα φάρμακα. Το 2013, ο Kerrar πώλησε ποσοστό 49% της εταιρείας σε μια κοινοπραξία επενδυτών που περιελάμβανε την Mediterrania Capital Partners. Η Biopharm απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.500 υπαλλήλους και είχε έσοδα άνω των 500 εκατ. δολ. πέρυσι. Ακόμη, η Biopharm έχει συνάψει συμφωνία με την AstraZeneca για την κατασκευή μιας νέας μονάδας αξίας 125 εκατ. δολ. για την τοπική παραγωγή μιας σειράς φαρμάκων για καρδιαγγειακές, νευρολογικές και ογκολογικές παθήσεις.

  Ali Hadadd

  Κλάδος: Κατασκευές

  Ο 53χρονος Ali Haddad είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ETRHB Haddad, μίας εταιρείας οδικών, υδραυλικών και οικοδομικών έργων με ετήσια έσοδα 400 εκατ. δολ.. Ο Haddad ίδρυσε την εταιρεία το 1997, σε ηλικία 32 ετών, μετά τη σύναψη κυβερνητικής σύμβασης για την κατασκευή πολλών οδών στην Tizi Ouzou, 88 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι. Από τότε, η ETRHB Haddad έχει προχωρήσει σε σημαντικές συμβάσεις κατασκευής στην Αλγερία αξίας άνω των 2 δισ. δολ.. Ο Haddad διατηρεί επίσης δύο τηλεοπτικά κανάλια, το Dzair TV και το Dzair News.

  Mohamed Laid Benamor

  Κλάδος: Παραγωγή τροφίμων

  Ο Mohamed Laid Benamor είναι επικεφαλής της Benamor Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων στην Αλγερία. Ιδρύθηκε το 1984 και η Amor Benamor παράγει και διανέμει τα πάντα, από σιτηρά, σιμιγδάλι, κουσκούς και ζυμαρικά, μέχρι κονσέρβες ντομάτας, μαρμελάδες φρούτων, μαγειρικά βοηθήματα και μπαχαρικά. Η εταιρεία έχει ετήσια έσοδα άνω των 80 εκατ. δολ. ετησίως.

  Abderrahmane Benhamadi

  Κλάδος: Βιομηχανία

  Η Condor Group, ο γίγαντας της βιομηχανίας που ίδρυσε και διατηρεί ο Abderrahmane Benhamadi, δραστηριοποιείται στην κατασκευή και διανομή κλιματιστικών, τηλεοράσεων, δορυφορικών δεκτών, πλυντηρίων, ψυγείων, smartphones, tablets, κουζινών, μικροκυμάτων, επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών υπολογιστών. Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 4.000 εργαζόμενους, εξάγει τα προϊόντα της στην Ευρώπη και το 2017 είχε έσοδα άνω των 700 εκατ. δολ..

  Djilali Mehri

  Κλάδος: Ποτά, Ξενοδοχεία

  Ο 80χρονος μεγιστάνας είναι ο ιδρυτής της Mehri Groupe, ενός ομίλου με δραστηριότητες στον τομέα του εμπορίου, της ακίνητης περιουσίας, του τουρισμού, της γεωργίας και της μεταποίησης. Η Groupe Mehri ελέγχει την Atlas Bottling Corporation - τον μοναδικό εμφιαλωτή των προϊόντων της Pepsi στην Αλγερία. Διαθέτει επίσης πολυτελή ξενοδοχεία σε όλη την Αλγερία, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου πεντάστερου Royal Hotel που βρίσκεται στην παραλιακή πόλη του Oran.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,5 δισ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $