Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 08:06

  To deal της Microsoft με την Github "γεννά" νέους δισεκατομμυριούχους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  To deal της Microsoft με την Github "γεννά" νέους δισεκατομμυριούχους

  Του Noah Kirsch

  Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού Github για 7,5 δισ. δολ. σε μετοχές, σε μία διαδικασία που θα "γεννήσει" νέους δισεκατομμυριούχους στην πορεία.

  Με βάση τις εκτιμήσεις του Forbes, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Github, Chris Wanstrath, θα λάβει μετοχές της Microsoft αξίας έως και 1,5 δισ. δολ.. Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Github, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση επί των οικονομικών της εταιρείας, που μίλησε στο Forbes. Οι συνιδρυτές του Wanstrath, Tom Preston-Werner και PJ Hyett υπολογίζεται ότι θα λάβουν 1,25 δισ. δολ. και σχεδόν 1 δισ. δολ., αντίστοιχα.

  Ο Preston-Werner, ο οποίος εγκατέλειψε την εταιρεία το 2014, δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε κάποιο σχόλιο. Ο εκπρόσωπος της Github αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο Hyett έστειλε ένα mail, λέγοντας ότι δεν είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά δεν απάντησε στα επόμενα mail του Forbes. 

  Η Github ιδρύθηκε το 2008 με στόχο τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των προγραμματιστών λογισμικού. Με την πάροδο του χρόνου, αναπτύχθηκε και κατέστη ένα από τα μεγαλύτερα αποθετήρια κώδικα στον κόσμο. "Περισσότεροι από 28 εκατομμύρια προγραμματιστές συνεργάζονται ήδη με τη GitHub", ανέφερε η Microsoft στην ανακοίνωσή της με την οποία επιβεβαίωσε την εξαγορά.

  "Αυτό δεν είναι ορόσημο μόνο  για τους ιδρυτές και τους συνεργάτες της GitHub", δήλωσε ο Jim Goetz, partner της Sequoia Capital. "Πρόκειται επίσης για μια στιγμή ορόσημο για κάθε προγραμματιστή με μια ιδέα και ένα πληκτρολόγιο".

  Η Sequoia ηγήθηκε του β’ γύρου χρηματοδότησης της Github ύψους 250 εκατ. δολ. το 2015 και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξωτερικός επενδυτής της. Η Andreessen Horowitz, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής. Το μερίδιό της στη Github αξίζει περισσότερο από 1 δισ. δολ.. Η Thrive Capital, της οποίας συνιδρυτής είναι ο Josh Kushner (αδελφός του συμβούλου του προέδρου Trump, Jared Kushner), είναι επίσης σημαντικός μέτοχος.

  Το 2014, ο Preston-Werner παραιτήθηκε από την επιχείρηση, μετά από έρευνα για παρενόχληση. (Η εταιρεία δήλωσε ότι "δεν βρήκε στοιχεία που να υποστηρίζουν τις αξιώσεις εναντίον του Tom για σεξουαλική παρενόχληση ή για σεξιστικό ή εχθρικό περιβάλλον εργασίας". Ωστόσο, "βρήκε στοιχεία για σφάλματα κρίσης". Από την πλευρά του, ο Preston-Werner αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.)

  Πέρυσι, ο Wanstrath είπε στο Forbes ότι σχεδίαζε να παραιτηθεί από CEO μόλις βρεθεί αντικαταστάτης. Μετά την εξαγορά, θα τον διαδεχθεί ο Nat Friedman, αντιπρόεδρος της Microsoft. Θα παραμείνει ως τεχνικός συνεργάτης της Microsoft.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +12,1 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  68,4 δισ. $

  +885,7 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,9 δισ. $

  +25,8 εκ. $