Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Μαϊ-2018 09:46

  Οι πιο καινοτόμες επιχειρήσεις παγκοσμίως

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι πιο καινοτόμες επιχειρήσεις παγκοσμίως

  Tο Forbes δημοσιοποίησε την όγδοη ετήσια λίστα με τις πιο καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως. Ο κατάλογος καταδεικνύει τη δημιουργική αναστάτωση των κλάδων και τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι παίκτες εμφανίζονται, καινοτομούν και συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών. Η εταιρεία Cloud Computing ServiceNow κάνει το ντεμπούτο της στη λίστα στη θέση 1, αρπάζοντας τον τίτλο της πιο καινοτόμου εταιρείας στον κόσμο το 2018. Μία άλλη νεοφερμένη, η Workday, κατατάσσεται στο Νο. 2, ενώ η πρώην επικεφαλής της λίστας, Salesforce, πέφτει στο Νο. 3. Η Salesforce καταλάμβανε την πρώτη θέση από την πρώτη κατάρτιση της σχετικής λίστας το το 2011 έως το 2015 και μετά το 2017. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν οι Tesla (No.4) και η Amazon.com (Νο. 5).

  "Η καινοτομία είναι τόσο δύσκολο να προσδιοριστεί όσο και να γίνει με επιτυχία, αλλά έχουμε καταλάβει πώς να καθορίζουμε ποιες εταιρείες κερδίζουν σε αυτή υπολογίζοντας ένα premium καινοτομίας το οποίο μετρά ποιες εταιρείες μπορούν καλύτερα να αξιοποιήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δημιουργικότητα και εφευρετικότητά τους", δήλωσε ο Fred Allen, ανώτερος συντάκτης του Forbes. "Φέτος, βλέπουμε ότι η καινοτομία εντοπίζεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό: Στον αριθμό Νο 1 η ServiceNow, στο No. 2 η Workday και στο No. 3 η Salesforce, όλες επικεντρώνονται στην καρδιά της δραστηριότητάς τους ".

  Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας cloud, Service Now, ονομάζεται Fred Luddy και σε λίγο θα πατήσει τα 50. Ο Luddy έχασε τη δουλειά και την περιουσία του. Αλλά εφάρμοσε τα μαθήματα που πήρε από την αποτυχία και έκανε την ServiceNow την πιο καινοτόμο εταιρεία στην Αμερική και τον εαυτό του ώριμο δισεκατομμυριούχο. Σήμερα η ServiceNow διατηρεί κεφαλαιοποίηση 30 δισ. δολαρίων, με έσοσα 1,93 δισ. δολαρίων το 2017 και αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη άνω του 30% το τρέχον έτος.

  Οι κορυφαίες 10 καινοτόμες επιχειρήσεις του 2018:

  Θέση Επωνυμία Χώρα Κλάδος
  1 SERVICENOW INC ΗΠΑ Λογισμικό & Υπηρεσίες
  2 WORKDAY INC ΗΠΑ Λογισμικό & Υπηρεσίες
  3 SALESFORCE.COM INC ΗΠΑ Λογισμικό & Υπηρεσίες
  4 TESLA INC ΗΠΑ Αυτοκίνητα & Εξαρτήματα
  5 AMAZON.COM INC ΗΠΑ Λιανική
  6 NETFLIX INC ΗΠΑ Λιανική
  7 INCYTE CORP ΗΠΑ Φαρμακευτικά προϊόντα, Βιοτεχνολογία & Επιστήμες Ζωής
  8 HINDUSTAN UNILEVER LTD ΙΝΔΙΑ Οικιακά προϊόντα
  9 NAVER ΚΟΡΕΑ Λογισμικό & Υπηρεσίες
  10 FACEBOOK INC ΗΠΑ Λογισμικό & Υπηρεσίες

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,5 δισ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $