Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 20-Μαϊ-2018 17:50

  Ένας απλός οδηγός για να καταλάβετε τα κρυπτονομίσματα, αλλά και πώς πρέπει να ενημερώνεστε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ένας απλός οδηγός για να καταλάβετε τα κρυπτονομίσματα, αλλά και πώς πρέπει να ενημερώνεστε

  Του John Hall

  Συνεχώς συναντώ επιχειρηματίες και οπαδούς της τεχνολογίας που έχουν βγάλει πολλά χρήματα από την επένδυση στα κρυπτονομίσματα. Προσωπικά δεν ασχολούμαι και δεν αφιερώνω χρόνο σε κάτι που δεν έχω μελετήσει τόσο προσεκτικά ώστε να αισθάνομαι σίγουρος πως το γνωρίζω.

  Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι λοιπόν για εμένα ένα φαινόμενο που γνώρισα από την αρχή του, και αυτό γιατί δεν γνώριζα πολλά για αυτό. Ωστόσο, σαν επιχειρηματίας, έπρεπε να προσπαθήσω να μάθω περισσότερα προκειμένου για να μη χάσω μια νέα ευκαιρία. Έτσι, λοιπόν, έθεσα σαν στόχο να μάθω ακόμη περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα για να κάνω πιο προσεκτικές επενδύσεις στο μέλλον.

  Πλέον, με την εμπειρία που έχω στα κρυπτονομίσματα, θέλω να βοηθήσω και άλλους επιχειρηματίες και πιθανούς επενδυτές που ίσως διστάζουν να βουτήξουν στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων. Ορίστε κάποιοι τρόποι καλής προετοιμασίας προτού ξεκινήσετε τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα:

  1. Να είστε συνεχώς ενημερωμένοι

  Μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω πώς πρέπει να παρακολουθώ τις εξελίξεις που αφορούν τα κρυπτονομίσματα. Είναι μια νέα αγορά και οι αλλαγές είναι γρήγορες. Κάθε ημέρα μπορεί να εμφανιστούν νέα νομίσματα, και γι' αυτό είναι δύσκολο να τα παρακολουθείς. Όμως πρέπει να τα παρακολουθείτε, γιατί αυτές οι πληροφορίες είτε θα εκτοξεύσουν μια επένδυσή σας ή θα την καταβαραθρώσουν. Τα αγαπημένα μου δίκτυα πληροφόρησης για τα κρυπτονομίσματα είναι τρία: το Coinzy, το The Bad Crypto Podcast και τα συνέδρια.

  Το Coinzy είναι ένα newsletter με έγκυρα άρθρα για το Bitcoin και τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Πιστέψτε με, αξίζει η συνδρομή γιατί αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να είστε καλά πληροφορημένοι.

  Το The Bad Crypto Podcast είναι, όπως λέει και το όνομά του, μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί podcasts (αρχεία ήχου), σαν ραδιόφωνο δηλαδή. Μπορεί να είναι σχετικά "φρέσκο", αλλά έχω μάθει πάρα πολλά ακούγοντάς το.

  Τα συνέδρια για τα κρυπτονομίσματα ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση για όσους ξεκινούν τώρα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Τέτοιες εκδηλώσεις κατακλύζονται από γνώστες της τεχνολογίας blockchain, και ίσως όσα λέγονται σε αυτά να είναι κάπως προχωρημένα για εσάς. Σας προτείνω όμως να παρακολουθείτε συνέδρια τεχνολογίας, προκειμένου να γνωρίζετε άλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται και αυτοί, όπως εσείς, να μπουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

  Κάντε μικρά βήματα

  Ο Τιμ Ντρέιπερ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και έμπειρους ανθρώπους των κρυπτονομισμάτων. "Ο τρόπος που ξεκίνησα εγώ στα κρυπτονομίσματα ήταν να ασχολούμαι από λίγο κάθε φορά. Θα πρότεινα σε κάποιον που ξεκινά να αποκτήσει ένα μικρό ποσό σε κρυπτονομίσματα και να τα τοποθετήσει στο Coinbase ή σε κάποια άλλη βάση δεδομένων, για να μην έχει τον φόβο πως κάποιος θα τον κλέψει", συμβουλεύει.

  Είναι αδύνατον, λοιπόν, να κατανοήσετε αμέσως και απολύτως τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων. Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλές ιστορίες με ανθρώπους που ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, αλλά παρασύρθηκαν και έχασαν πολλά χρήματα. Είναι προτιμότερο να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σταδιακά.

  Ξεκινήστε με το να μάθετε τι είναι τα ανταλλακτήρια και πώς μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε. Επενδύστε λίγα χρήματα και, μόλις μάθετε περισσότερα και νιώσετε άνετοι, επενδύστε περισσότερα.

  Μιλήστε με ανθρώπους που εμπιστεύεστε

  Επιδιώξτε να έχετε τακτική επικοινωνία με ανθρώπους που εμπιστεύεστε να σας μάθουν πώς να κινηθείτε. Τα κρυπτονομίσματα είναι στο ζενίθ τους και δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε ανθρώπους να συζητούν για αυτά. Ωστόσο, από την εμπειρία μου, έχω μάθει πως όποιος λέει μεγάλα λόγια συνήθως δεν έχει καταφέρει πολλά.

  Γι΄αυτό, εμπιστευτείτε ανθρώπους, οικονομικούς συμβούλους και συναδέλφους για τους οποίους να είστε σίγουροι ότι είναι γνώστες. Μπορεί να μη γνωρίζουν τα πάντα, αλλά θα σας δώσουν αληθινές συμβουλές.

  Όταν ξεκίνησα στα κρυπτονομίσματα, ήμουν φοβισμένος. Αλλά, όπως σε οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή, όσο μάθαινα περισσότερα τόσο πιο σίγουρος αισθανόμουν. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, όχι μόνο θα ξεκινήστε με τα κρυπτονομίσματα, αλλά και θα είστε προετοιμασμένοι για ένα μέλλον στο οποίο τα κρυπτονομίσματα θα χρησιμοποιούνται ευρέως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  134,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,0 δισ. $

  -4,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,5 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  66,5 δισ. $

  -105,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  65,8 δισ. $

  -754,4 εκ. $