Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Μαϊ-2018 08:58

  Στηρίζουν το κρυπτονόμισμα Zcash οι αδερφοί Winklevoss

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στηρίζουν το κρυπτονόμισμα Zcash οι αδερφοί Winklevoss

  Του Michael del Castillo

  Το ανταλλακτήριο bitcoin Gemini που ιδρύθηκε από τους Tyler και Cameron Winklevoss στηρίζει πλέον και το Zcash, ένα κρυπτονόμισμα που εστιάζει στην  προστασία της ιδιωτικότητας με συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

  Μετά την έγκριση που έδωσε το Τμήμα Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS), το Gemini θα αρχίσει να δέχεται καταθέσεις του κρυπτονομίσματος το Σάββατο 19 Μαΐου στις 9:30 π.μ. EDT.

  Το ανταλλακτήριο που υπόκειται σε ρυθμίσεις και εξυπηρετεί τους υφιστάμενους πελάτες του σε 48 αμερικανικές πολιτείες, την Ουάσιγκτον DC, το Πουέρτο Ρίκο, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει τις συναλλαγές του Zcash στις 22 Μαΐου στις 9:30 π.μ. EDT

  Εκτός από την έγκριση που έλαβε για τη φύλαξη και διαπραγμάτευση του Zcash, το NYDFS επιβεβαίωσε στο Forbes ότι το Gemini θα λάβει επίσης εγκρίσεις για το Bitcoin Cash, με συνολική κεφαλαιοποίηση 25 δισ. δολαρίων και για το Litecoin με κεφαλαιοποίηση 8,2 δισ. δολαρίων, αν και λεπτομέρειες σχετικά με το πότε αυτά τα νομίσματα θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται δεν έχουν δοθεί.


  Σε επιστολή του Cameron Winklevoss, ο πρόεδρος της Gemini εξήγησε ότι η προσθήκη των νέων προϊόντων ήταν αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με το NYDFS.

  Έγραψε:

  Η έγκριση που πήραμε καθιστά τη Gemini το πρώτο αδειοδοτημένο ανταλλακτήριο Zcash στον κόσμο. Καθιστά επίσης το NYSDFS την πρώτη ρυθμιστική αρχή που εποπτεύει το Zcash.

  Πιο κάτω στην επιστολή, ο Winklevoss εξήγησε ότι ένας λόγος της ελκυστικότητας του Zcash είναι ένα χαρακτηριστικό που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και επιτρέπει στους αντισυμβαλλομένους να συμμετέχουν στη συναλλαγή χωρίς να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο. Ονομάζεται zk-snarks και είναι μια τεχνολογία που μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε αριθμό blockchains και παρέχει την ίδια βεβαιότητα με το blockchain του bitcoin αλλά δεν απαιτεί από τα άτομα που το χρησιμοποιούν να γνωρίζουν τις δημόσιες διευθύνσεις των άλλων. Το "zk" προέρχεται από το "zero knowledge", δηλαδή "μηδενική γνώση".

  Ως αποτέλεσμα, το κρυπτονόμισμα προσφέρει ιδιωτικότητα σε όσους βρίσκονται σε όσους βρίσκονται σε κράτη με μεγάλους περιορισμούς, σε εγκληματίες και σε άτομα που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, κεντρίζοντας την προσοχή τόσο υποστηρικτών όσο και επικριτών. Εκτός από το Zcash με ημερήσιο όγκο συναλλαγών αξίας 32,4 εκατομμυρίων δολαρίων, η τεχνολογία zk-snark έχει ενσωματωθεί σε μια σειρά projects ανοιχτού κώδικα, με πιο αξιοσημείωτο το Quorum, που αναπτύχθηκε αρχικά από την JPMorgan Chase & Co.

  Για να παρέχει τέτοια προστασία απορρήτου, το Zcash χρησιμοποιεί τόσο μη θωρακισμένες διευθύνσεις που προσφέρουν χαμηλότερο βαθμό προστασίας όσο και θωρακισμένες διευθύνσεις που παρέχουν τον πλήρη έλεγχο. Στην εκκίνησή του, το Gemini θα στηρίξει τις καταθέσεις και από τις δύο διευθύνσεις, αλλά οι ρευστοποιήσεις θα επιτρέπονται μόνο με τη χρήση μη θωρακισμένων διευθύνσεων.

  "Εργαζόμαστε για να μπορούμε να υποστηρίζουμε τις ρευστοποιήσεις και σε θωρακισμένες διευθύνσεις στο μέλλον", γράφει ο Winklevoss.

  Κάθε ένα από τα νέα κρυπτονομίσματα που προστίθενται από το Gemini προέρχεται από τον ίδια βάση ανοιχτού κώδικα του bitcoin, κάνοντας τα μέλη αυτού που ο Winklevoss ονομάζει "Οικογενειακό Δέντρο Nakamoto", μια αναφορά στο ψευδώνυμο του δημιουργού του Bitcoin.

  Εκτός από αυτά τα κρυπτονομίσματα, το ανταλλακτήριο Gemini διαπραγματεύεται επίσης το Ethereum, το οποίο έχει τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 74 δισ. δολαρίων. Συγκεντρωτικά, το ανταλλακτήριο είναι το 13ο μεγαλύτερο στον κόσμο και πραγματοποιεί περίπου το 1,65% των συνολικών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία του CryptoCoinCharts.

  Η υπερεπόπτρια του NYDFS Maria Vullo περιέγραψε την προσθήκη των νέων κρυπτονομισμάτων στο Gemini στο Forbes:

  Η κίνησε αυτή δίνει συνέχεια στη μακροχρόνια δέσμευση της Νέας Υόρκης για καινοτομία και ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Με έξυπνη και διεξοδική ρυθμιστική εποπτεία, η ανάπτυξη και η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της βιομηχανίας θα παραμείνουν ακμάζουσες.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  134,9 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,7 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  68,3 δισ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,5 δισ. $

  +0,0 εκ. $