Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Μαϊ-2018 13:40

  Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προσπαθεί να καταστρέψει τα κρυπτονομίσματα;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προσπαθεί να καταστρέψει τα κρυπτονομίσματα;

  Του Panos Mourdoukoutas

  Οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας έχουν πάρει πολύ σοβαρά την καταπολέμηση της απάτης στα κρυπτονομίσματα, με αφορμή περιστατικά σε διάφορα ανταλλακτήρια που εδρεύουν στη χώρα. Αυτό είναι όλο;

  Ο Ματίας Γκόλντμαν, σύμβουλος της Constellation Labs, αυτό πιστεύει. "Η αίσθησή μου είναι ότι αυτό δεν υπονοεί κάποια άλλα κίνητρα της κυβέρνησης. Ακριβώς επειδή η απάτη συμβαίνει με μια νέα τεχνολογία δεν καθιστά νόμιμη την εξαπάτηση των ανθρώπων. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν οι ίδιοι ποινικοί νόμοι και τα συστήματα δικαιοσύνης". 

  Ο Έιλαντ Γκλόβερ, διευθύνων σύμβουλος της Kowala, συμφωνεί. "Είναι συχνά τέτοια φαινόμενα όταν διοικείς ένα μεγάλο και αρρύθμιστο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, στο οποίο διακινούνται συναλλαγές δισεκατομμυρίων σε καθημερινή βάση. Σε αυτό το περιβάλλον μπορείς εύκολα να χειραγωγήσεις τις τιμές ή και να παραπληροφορήσεις".

  Γι' αυτό και οι κρατικές ρυθμίσεις δεν είναι κακή είδηση για τις αγορές των κρυπτονομισμάτων. "Δεν βλέπω αυτή την κατάσταση σαν 'άσπρο-μαύρο', αλλά περισσότερο σαν μια προσπάθεια των αρχών να ρυθμίσουν τα ανταλλακτήρια περιορίζοντας τα φαινόμενα απάτης. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο πολύ ρυθμίζεται η αγορά στη Νότια Κορέα, τόσο υγιέστερο γίνεται συνολικά το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Δεν πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική".

  Πώς εξηγείται όμως το μεγάλο ξεπούλημα που ακολούθησε την αποκάλυψη της απάτης στο ανταλλακτήριο της UpBit;

  Ο Ντάνιελ Ράις της Sagewise πιστεύει ότι η αντίδραση της αγοράς έχει να κάνει με το συναίσθημα. "Υπάρχει ένα πλήθος μεθόδων για την ανάλυση της αξίας των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων που δεν ταιριάζουν στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων. Αυτό κάνει κερδοσκοπική την πρόβλεψη των τιμών στο περιβάλλον μεταβλητότητας που γνωρίζουμε. Ειδήσεις όπως αυτή της Upbit μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές, επειδή, όπως έχουμε ξαναδεί, λάθη στα ανταλλακτήρια έχουν 'κρασάρει' την αγορά".

  Ωστόσο, οι πληροφορίες για κυβερνητικές έρευνες μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές για έναν ακόμη λόγο: αναζωπυρώνουν τον φόβο πως οι μεγάλες κυβερνήσεις θέλουν να καταστρέψουν τα κρυπτονομίσματα. Και αυτό γιατί τα κρυπτονομίσματα απειλούν το μονοπώλιο που έχουν οι κυβερνήσεις στη δημιουργία του χρήματος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  138,3 δισ. $

  +4.523,1 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,4 δισ. $

  +502,1 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,0 δισ. $

  +713,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,5 δισ. $

  -270,3 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  62,3 δισ. $

  -163,2 εκ. $