Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Απρ-2018 12:34

  Χρηματοδότηση-ρεκόρ δια χειρός Alibaba για την startup τεχνητής νοημοσύνης SenseTime

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Χρηματοδότηση-ρεκόρ δια χειρός Alibaba για την startup τεχνητής νοημοσύνης SenseTime

  Tου Paul Armstrong

  Μία startup που περιγράφει τον εαυτό της ως την κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας μόλις εξασφάλισε 600 εκατομμύρια δολάρια σε μια φρέσκια επένδυση με επικεφαλής τον τεχνολογικό κολοσσό Alibaba. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση venture capital στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

  Η SenseTime, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και ειδικεύεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και εικόνας, δήλωσε ότι η εισροή ρευστότητας θα δώσει "σημαντική ώθηση" στην ανάπτυξη της πλατφόρμας AI, "προάγοντας την τεχνολογική καινοτομία της εταιρείας και ανοίγοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες".

  Πέρυσι, η startup ανακοίνωσε μια συνεργασία με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda για την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης, μια συνεργασία "αλγόριθμου+τσιπ" με την αμερικανική κατασκευάστρια μικροεπεξεργαστών Qualcomm -επίσης επενδυτής- που θα τοποθετεί τους αλγόριθμους της SenseTime σε έξυπνες συσκευές όπως τα smartphones, ενώ έχει συνεργαστεί με την κινεζική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών Suning για την ανάπτυξη λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου για ελεύθερες αγορές με διαδικασία check-out και ανάλυση big data πελατών.

  Η εταιρεία ειδικεύεται επίσης στην ιατρική απεικόνιση, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ψηφιακών αναπαραστάσεων από το εσωτερικό του σώματος για ανάλυση και διάγνωση, καθώς και για τη βαθιά εκμάθηση, ένα υποσύνολο της μηχανικής μάθησης που μιμείται τον τρόπο που μαθαίνουν οι άνθρωποι.

  "Η SenseTime δημιούργησε ένα οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης με την έρευνα, την βαθιά συνεργασία του κλάδου και ποικίλα εταιρικά σχήματα. Η χρηματοδότησή μας θα μεγιστοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματα επιταχύνοντας την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου αποτυπώματος με ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα που θα ενσωματώνει τόσο εγχώριους όσο και ξένους εταίρους. Η χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει επίσης να διευρύνουμε τις δυνατότητές μας για πιο βιομηχανική εφαρμογή της AI, αυξάνοντας έτσι την αξία του παγκόσμιου οικοσυστήματος της SenseTime ", δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της SenseTime, Li Xu.

  "Η SenseTime επιτελεί πρωτοποριακό έργο στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχουμε ιδιαίτερα εντυπωσιαστεί από τις ικανότητές της στην Ε&Α στη βαθιά εκμάθηση και την ψηφιακή υπολογιστική. Στην Alibaba βλέπουμε ήδη απτά οφέλη από τις επενδύσεις μας στην AI και δεσμευόμαστε για περαιτέρω επενδύσεις. Η στρατηγική μας συνεργασία με την SenseTime θα φέρειπερισσότερη καινοτομία και θα δημιουργήσει αξία για την κοινωνία ", δήλωσε ο Joe Tsai, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Alibaba.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  135,8 δισ. $

  +174,3 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,1 δισ. $

  +17,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,3 δισ. $

  -377,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,4 δισ. $

  +1.610,6 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  65,6 δισ. $

  -588,7 εκ. $