Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Απρ-2018 16:20

  Οι επιχειρηματίες με το "Άγγιγμα του Μίδα" στη νέα λίστα του Forbes για το 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To Forbes έδωσε στη δημοσιότητα τη 17η ετήσια λίστα με τους επιχειρηματίες με το Άγγιγμα του Μίδα (Midas List), στην οποία περιλαμβάνονται οι 100 venture capitalists από όλο τον κόσμο με βάση συμφωνίες που έχουν συνάψει κι αξίζουν τουλάχιστον 200 εκατ. δολ. (IPOs ή συγχωνεύσεις και εξαγορές) ή γύρους χρηματοδότησης που έχουν αποτιμήσει μια εταιρεία άνω των 400 εκατ. δολ. τα τελευταία πέντε χρόνια.

  Πρόκειται για την πιο "πολυπολιτισμική” λίστα του Μίδα, με 79 venture capitalists από τις ΗΠΑ, 14 από την Κίνα, 3 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 2 από την Ελβετία, 1 από την Ινδία και 1 από το Ισραήλ.

  Ο επικεφαλής της Sequoia Capital China, Neil Shen, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση το 2017, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Μίδα για πρώτη φορά. Ο Shen, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Ctrip, έχει επενδύσει στις Alibaba, JD.com, Meituan Dianping και πολλές άλλες κορυφαίες διαδικτυακές εταιρίες της Κίνας.

  Φέτος αυτές οι συμφωνίες ενισχύθηκαν από την online πλατφόρμα δανεισμού Ppdai Group, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2017. Ο Jim Goetz της Sequoia Capital, ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση στη λίστα του Μίδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υποχώρησε στην τρίτη θέση στη φετινή λίστα, ενώ ο επενδυτής της Uber Bill Gurley της Benchmark βρέθηκε στη 2η θέση.

  Επίσης, υπάρχει ένας αριθμός ρεκόρ γυναικών, καθώς εννέα γυναίκες εκπροσωπούνται στη φετινή λίστα του Μίδα. 

  Από τη νεοφερμένη στη λίστα Aileen Lee, μέχρι τη CEO της Sitch Fix Katrina Lake, τον δισεκατομμυριούχο του LinkedIn Reid Hoffman και άλλους η φετινή λίστα δείχνει μία τάση για αλλαγή εκ των έσω στα επιχειρηματικά μοντέλα.

  Τα σημεία - κλειδιά από τη λίστα του Μίδα για το 2018:

  • Για τη φετινή λίστα του Μίδα, εξετάστηκαν περισσότερα από 4.000 deals.

  • 12 νέα ονόματα εμφανίστηκαν στον κατάλογο, συν 7 επανεμφανιζόμενα.

  • Υπάρχουν 9 γυναίκες συνολικά στη λίστα, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ υψηλό. Στην αντίστοιχη λίστα του 2017 εκπροσωπούνταν 6 γυναίκες.

  • Υπάρχουν 8 δισεκατομμυριούχοι στη φετινή λίστα.

  • Πρώτη φορά για την Ινδία: Ο 42χρονος Shailendra Singh, του ινδικού fund Sequoia, είναι ο πρώτος κάτοικος της Ινδίας που μπαίνει τη λίστα

  • Η Ευρώπη βελτιώνει τη θέση της: Τα 5 κορυφαία μέλη της αρχικής ευρωπαϊκής λίστας του Μίδα, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο του 2017, μπήκαν όλοι στη διεθνή λίστα.

  Οι δέκα κορυφαίοι της λίστας του Μίδα:

  Καταγραφή

  Ολόκληρη η λίστα εδώ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  134,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,0 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,5 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  66,6 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,6 δισ. $

  +0,0 εκ. $