Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 31-Μαρ-2018 13:40

  Πώς θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τα Bitcoin, Ripple, Ethereum και Litecoin

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πώς θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τα Bitcoin, Ripple, Ethereum και Litecoin

  Του Panos Mourdoukoutas

  ​Τα Bitcoin, Litecoin, Ethereum και Ripple περιλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία από κάποιους επενδυτές - στα κρυπτονομίσματα που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

  Σύμφωνα με τη Linda Butcher, συνιδρύτρια της Rewards blockchain LTD., έρχονται καλύτερες ημέρες για τις αγορές των κρυπτονομισμάτων.

  Έχουν υπάρξει καλύτερες και χειρότερες ημέρες για τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα. Οι καλύτερες ημέρες ήταν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όταν η αξία των ψηφιακών νομισμάτων έφτασε σε νέα ύψη. Οι χειρότερες ήταν οι τελευταίες επτά ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η τιμή των κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατακόρυφα. Το Bitcoin είδε πτώση της τάξης του 19,26%, το Ethereum 25,90%, το Ripple 21,28% και το Litecoin 26,65%.

  Η τελευταία μεγάλη πτώση της τιμής των κρυπτονομισμάτων απέχει τρεις μήνες από την αμέσως προηγούμενη και έχει εξαπλωθεί σε όλη την αλυσίδα των νομισμάτων. Μόνο επτά από τα εκατό κρυπτονομίσματα κατάφεραν να σημειώσουν άνοδο.

  Τι προκάλεσε όμως το νέο ξεπούλημα στα μεγάλα κρυπτονομίσματα; Η απαγόρευση των διαφημίσεων που αφορούν αυτά τα νομίσματα σίγουρα αποτελεί έναν καλό λόγο, καθώς ελάττωσε τη φήμη που είχαν οι αγορές των κρυπτονομισμάτων.

  Ένας άλλος λόγος είναι οι ρυθμιστικές πολιτικές που προωθούν οι κυβερνήσεις. "Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων είναι υπερευαίσθητες στην κυβερνητική ρύθμιση", σημειώνει η Linda Butcher. 

  Ωστόσο, η ίδια βλέπει να υπάρχουν σταθεροποιητικοί παράγοντες που περιμένουν στο περιθώριο. "Σίγουρα υπάρχουν σταθεροποιητικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές. Ορισμένα funds φαίνεται να περιμένουν στο περιθώριο αναμένοντας τις τιμές να φτάσουν στον πάτο". 

  Τι θα μπορούσε λοιπόν να έλξει τα κρυπτονομίσματα από το κατώτατο σημείο; "Πιστεύω ότι η αγορά θα αρχίσει να ανταποκρίνεται όσο περισσότερες εισηγμένες εταιρείες υιοθετούν τα κρυπτονομίσματα", προσθέτει η Butcher. "Αυτές οι εταιρείες θα αναδειχθούν ηγέτες της αγοράς καθώς θα υιοθετούν την τεχνολογία του blockchain, εμπνέοντας έτσι εμπιστοσύνη στις αγορές και στα ίδια τα κρυπτονομίσματα".

  Το πρόβλημα είναι πως φέρνοντας ακόμη περισσότερα κρυπτονομίσματα στην αγορά θα αυξηθεί και "οριζοντίως" η προμήθειά τους, κάτι που θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων.

  Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές θα πρέπει να θυμούνται το παλιό ρητό της Wall Street: οι περασμένες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για το μέλλον.

  Σημ.: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ενέχει μεγάλο ρίσκο. Όποιος σκέφτεται να επενδύσει σε αυτά οφείλει να έχει κατά νου πως υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την επένδυσή του. Ο συντάκτης του άρθρου δεν κατέχει Bitcoins.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  126,2 δισ. $

  -5.599,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  93,9 δισ. $

  -966,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,6 δισ. $

  -903,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,3 δισ. $

  +558,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  60,1 δισ. $

  -1.252,6 εκ. $