Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Μαρ-2018 14:42

  Τελικά οι τράπεζες θέλουν να συντρίψουν το Bitcoin και το Ripple;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τελικά οι τράπεζες θέλουν να συντρίψουν το Bitcoin και το Ripple;

  Του Panos Mourdoukoutas

  ​Οι μεγάλες τράπεζες θέλουν να συντρίψουν το Ripple και το Bitcoin. Αυτή είναι τουλάχιστον η εντύπωση που εκλαμβάνει κάποιος όταν ακούει τους λόγους και τις τοποθετήσεις υψηλά ιστάμενων τραπεζιτών.

  Πέρυσι, για παράδειγμα, ο επικεφαλής της J.P. Morgan Chase & Co., Jamie Dimon, χαρακτήρισε το ψηφιακό νόμισμα "απάτη" και "φούσκα".

  Και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτή την κατάσταση. Κάθε κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε ανταγωνισμό με τις τράπεζες, ειδικά το Ripple. "Εάν οι μεγάλες τράπεζες επρόκειτο να συντρίψουν ένα από τα κρυπτονομίσματα, αυτό θα ήταν το Ripple", λέει ο Shidan Gouran, πρόεδρος και COO της Global Blockchain.

  "Ο κυριότερος λόγος γι' αυτό είναι επειδή το Ripple ανταγωνίζεται ευθέως τις τράπεζες και λειτουργεί σαν ένα δίκτυο συναλλαγών περισσότερο παρά σαν νόμισμα.  Ως εκ τούτου, το Bitcoin, που λειτουργεί περισσότερο σαν νόμισμα, δεν αποτελεί την ίδια απειλή".

  Πράγματι, υπάρχουν ενδείξεις πως οι τράπεζες βλέπουν θερμά την ιδέα να υποστηρίζουν τις συναλλαγές σε Bitcoin. "Θα τολμήσω να πω πως οι τράπεζες σχεδόν ενθαρρύνουν τη χρήση του Bitcoin, με το να προσφέρουν futures και να επιτρέπουν συναλλαγές με ανταλλακτήρια".

  Το ίδιο θα μπορούσε να αποδειχθεί και στην περίπτωση του Ripple, καθώς μπορεί να αποβεί πολύτιμο για τις τράπεζες. "Πιστεύω ότι το Ripple προσφέρει μια βιώσιμη λύση blockchain και μια τεράστια χρησιμότητα στις τράπεζες", λέει ο Darren Marble, Διευθύνων Σύμβουλος της CrowdfundX.

  "Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι οι μεγάλες τράπεζες θα συντρίψουν κατ 'ανάγκη το Ripple ή το Bitcoin γι' αυτό το θέμα. Ενώ οι τράπεζες επενδύουν ενεργά και εργάζονται για την ανάπτυξη λύσεων βασισμένων σε blockchain, θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για τις τράπεζες να εμπιστευτούν τα κρυπτονομίσματα και να γίνει πιο εδραιωμένη η βιομηχανία τους. Πιστεύω ότι οι τράπεζες παρακολουθούν στενά το Ripple. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί".

  Η υιοθέτηση της τεχνολογίας του Bitcoin και του Ripple είναι ένα ζήτημα, η χρήση κρυπτονομισμάτων αντί για τα εθνικά νομίσματα είναι άλλο.

  Γι' αυτό και οι επενδυτές θα έπρεπε να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους αναφορικά με την επίδραση που θα είχε μια σύζευξη μεγάλων τραπεζών και τεχνολογίας των κρυπτονομισμάτων στην αξία των Bitcoin και Ripple.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  137,0 δισ. $

  -407,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,4 δισ. $

  +200,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,4 δισ. $

  +38,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,6 δισ. $

  -1.141,8 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  62,4 δισ. $

  -378,1 εκ. $