Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Μαρ-2018 00:05

  Philip Αnschutz: Βάζοντας το διαδίκτυο να τρέχει δίπλα στα τρένα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεταβολές Κλάδων από τον Philip Αnschutz

  [ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ, QWEST, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ]

  Είχα πάντα ένα περίεργο πνεύμα. Μου αρέσει να διερευνώ το πώς και το γιατί είναι τα πράγματα έτσι όπως είναι και να φαντάζομαι πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν. Συγκεκριμένα, αναζητώ κλάδους σε μεταβατικό στάδιο και προσπαθώ να προβλέψω ευκαιρίες που θα μπορούσαν να προκύψουν από αλλαγές στα βασικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής είχα ένα αξιοπρεπές ποσοστό επιτυχίας στο να επιλέγω τη σωστή συγκυρία για ορισμένες επιχειρήσεις, όπως είναι η ενέργεια, οι σιδηρόδρομοι και οι τηλεπικοινωνίες. Η απελευθέρωσή τους άλλαξε εκ βάθρων τον σιδηρόδρομο και τις τηλεπικοινωνίες.

  Όταν διοικούσα τη Southern Pacific, συνειδητοποιήσαμε ότι οι πλευρικοί χώροι εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών αποτελούσαν τέλειες οδούς για την τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών. Έτσι, ξεκινήσαμε την Qwest για να εγκαταστήσουμε σημαντικά τμήματα της πρώιμης ραχοκοκκαλιάς του Διαδικτύου. Η αγωνία μου άρχισε όταν η Qwest είχε πάνω από $1 δισεκατομμύριο ίνες στο έδαφος και καθόλου πελάτες, αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός πριν περάσουμε από το να πουλάμε φωνή με το λεπτό στην πώληση δεδομένων με το gigabyte. 

  Ένας τομέας που πρόκειται να υποστεί μετασχηματισμό είναι ο κλάδος της ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην άνοδο της ανανεώσιμης καθαρής ενέργειας, η οποία έχει τη δυνατότητα να είναι οδηγός των αλλαγών, όπως άλλοτε η εμφάνιση των οπτικών ινών οδήγησε στην αναμόρφωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σήμερα κατασκευάζω αυτό που θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αμερικής.

  Φυσικά, δεν λειτουργούν πάντα όλα όπως περιμένουμε, αλλά βοηθά να διατηρούμε τη συνήθεια της περιέργειας, καθώς και να αναπτύσσουμε την προθυμία μας να αναλάβουμε τον κίνδυνο ενός ρίσκου.

  *Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  141,3 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  92,4 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  78,3 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  76,5 δισ. $