Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Μαρ-2018 13:42

  Η περιουσία του Jeff Bezos ξεπέρασε τα 130 δισ. δολ., ενώ η μετοχή της Amazon ανεβαίνει

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η περιουσία του Jeff Bezos ξεπέρασε τα 130 δισ. δολ., ενώ η μετοχή της Amazon ανεβαίνει

  Της Lauren Gensler

  ​Ενώ η Amazon προσπαθεί να καταλάβει τι προκαλεί την ψηφιακή βοηθό της, Alexa, να γελά χωρίς λόγο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jeff Bezos, γελά ακατάπαυστα στον δρόμο για την τράπεζα. Η περιουσία του ξεπέρασε τα 130 δισ. δολ. την περασμένη εβδομάδα.

  Ο Bezos έγινε την Παρασκευή πλουσιότερος κατά 2,1 δισ. δολ., με την καθαρή περιουσία του να φτάνει πλέον στα 130,5 δισ. δολ. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Amazon συνεχίζει να αυξάνεται χωρίς σταματημό. Τα μερίδια αυξήθηκαν 5% την περασμένη εβδομάδα και 85% το τελευταίο έτος. Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων έκανε τον Bezos τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και τον πρώτο άνθρωπο της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes με περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων.

  Ο βασιλιάς του ηλεκτρονικού εμπορίου ακολουθείται από τον Bill Gates, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, ο οποίος έλαβε επιπλέον 700 εκατ. δολ. την Παρασκευή. Η καθαρή του περιουσία ανέρχεται σε 92,2 δισ. δολ. Ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, με την περιουσία του να ανέρχεται σε 91,3 δισ. δολ. Η καθαρή του περιουσία μειώθηκε κατά 3,4 δισ. δολ. την Παρασκευή. 

  Οι αμερικανικοί γίγαντες της τεχνολογίας είδαν επίσης μεγάλη κέρδη. Οι συνιδρυτές της Google, Larry Paige και Sergey Brin, έγιναν πλουσιότεροι κατά 1,3 δισ. δολ., στα 53,5 και 52 δισ. δολ. αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, η περιουσία του Mark Zuckerberg (Facebook) αυξήθηκε κατά 1,1 δισ. δολ., αποτελώντας τον πέμπτο κατά σειρά πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου με 74,6 δισ. δολ.

  Ως εκ τούτου, ο πήχης για να εισέλθει κάποιος στο κλαμπ των είκοσι πολυδισεκατομμυριούχων έχει τεθεί σε επίπεδα-ρεκόρ, στα 40 δισ. δολ. Λίγο καιρό πριν, αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνολική περιουσία που έφτανε το 1,2 τρισ. δολ., όσο είναι δηλαδή το ΑΕΠ του Μεξικού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,4 δισ. $

  -527,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,0 δισ. $

  +193,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,3 δισ. $

  +344,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,0 δισ. $

  +633,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  62,0 δισ. $

  -552,1 εκ. $