Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Μαρ-2018 14:39

  Η Ιαπωνία έβαλε "λουκέτο" σε 2 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Ιαπωνία έβαλε "λουκέτο" σε 2 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

  Του Jake Adelstein

  "Λουκέτο" σε δύο ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, έβαλε η Χρηματοοικονομική Επιτροπή της Ιαπωνίας (FSA) ζητώντας τους να αναστείλουν για έναν μήνα τις εργασίες τους, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά την κλοπή 534 εκατ. δολαρίων από το ανταλλακτήριο Coincheck τον Ιανουάριο.

  Την ίδια ημέρα, η FSA εξέδωσε επίσης εντολές βελτίωσης των επιχειρηματικών πρακτικών σε άλλα πέντε ανταλλακτήρια, μεταξύ των οποίων και στο Coincheck (πάλι), το οποίο είχε ξαναδεχθεί τον Ιανουάριο ανάλογη σύσταση. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που το FSA δίνει εντολή για αναστολή λειτουργίας κάποιου ανταλλακτηρίου.

  Σε επικοινωνία μαζί του το FSA επιβεβαίωσε ότι διέταξε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ανταλλακτηρίων FSHO (Yokohama City) και Bit Station (Nagoya Prefecture), για περίοδο 30 ημερών αρχής γενομένης από τις 8 Μαρτίου.  Αντίθετα, τα δύο ανταλλακτήρια δεν θέλησαν να σχολιάσουν την είδηση.

  Η FSA στηρίζει την απόφασή της στο γεγονός ότι το ανταλλακτήριο FSHO δεν κατόρθωσε να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό και κατάλληλο σύστημα για την παρακολούθηση των συναλλαγών και δεν είχε δώσει την απαιτούμενη κατάρτιση στους υπαλλήλους της. Οι λειτουργίες της Bit Station ανεστάλησαν μετά από περιστατικό όπου ανώτερος υπάλληλος της εταιρείας μετέτρεψε για προσωπική χρήση καθταθέσεις ψηφιακών νομισμάτων, γεγονός που καταδεικνύει σοβαρή έλλειψη κυβερνοασφάλειας.

  Η Ιαπωνία φιλοδοξεί να γίνει το κέντρο της αγοράς κρυπτονομισμάτων της Ασίας και γιατί όχι και ολόκληρου του κόσμου. Πάνω από το 30% του συνόλου των παγκόσμιων συναλλαγών bitcoin διεξάγονται σε γεν, και τον Απρίλιο του 2017, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας καθιέρωσε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα.

  Το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το FSA άρχισε να αναγνωρίζει επισήμως τα ανταλλακτήρια εικονικών νομισμάτων που πληρούσαν κάποια θεσμοθετημένα στάνταρ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν πάνω από 15 καταγεγραμμένα ανταλλακτήρια στην Ιαπωνία. Η Κορέα αποτελεί επίσης κόμβο της δραστηριότητας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, αλλά οι πολύ αυστηροί κανόνες εκεί έχουν βοηθήσει την Ιαπωνία να κερδίσει έδαφος ως βασικός προορισμός επένδυσης σε ψηφιακά νομίσματα, κερδοσκοπίας και trading.

  Ωστόσο, στις 26 Ιανουαρίου, το Coincheck ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης με "λεία" κρυπτονομίσματα αξίας 534 εκατ. δολαρίων. Η υπόθεση αυτή έκρουσε καμπανάκι κινδύνου τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων.

  Λίγες ημέρες αργότερα το FSA απηύθυνε σύσταση βελτίωσης των επιχειρηματικών πρακτικών στο Coincheck, ζητώντας του παράλληλα πλήρη έκθεση των αιτιών που οδήγησαν στην κυβερνοεπίθεση, καθώς και την εκπόνηση αναλυτικού σχεδίου αποζημίωσης των πελατών της και της αποτροπής μελλοντικών παρόμοιων περιστατικών.  Το γεγονός ότι μέσα σε έναν μήνα το Coincheck δέχτηκε νέα προειδοποίηση δεν αποτελεί σίγουρα καλό οιωνό για την εταιρεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  154,8 δισ. $

  +307,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  94,8 δισ. $

  +163,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,0 δισ. $

  +1.072,9 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  79,0 δισ. $

  +1.769,6 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,3 δισ. $

  -355,4 εκ. $