Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Μαρ-2018 09:10

  Κατά 400 εκατ. δολάρια μειώθηκε η περιουσία του Donald Trump τον τελευταίο χρόνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κατά 400 εκατ. δολάρια μειώθηκε η περιουσία του Donald Trump τον τελευταίο χρόνο

  Του Dan Alexander

  Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, η περιουσία του Donald Trump εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά 400 εκατ. δολάρια στα 3,1 δισ. δολάρια βάσει της τελευταίας λίστας του Forbes με τους Δισεκατομμυριούχους του Πλανήτη. Η καθαρή του αξία παραμένει ίδια σε σχέση με την πιο πρόσφατη λίστα Forbes 400 με τους πιο πλούσιους Αμερικανούς που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο. Τι προκάλεσε τη συρρίκνωση της περιουσίας του από πέρυσι; Οι αγορές φέρουν εν μέρει ευθύνη –η λιανική αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη εξακολουθεί να παραπαίει- αλλά επιχειρηματικά κόστισε στον Αμερικανό Πρόεδρο και η πολωτική προσωπικότητά του.

  Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ωθήσει προς τα κάτω την αξία των ακινήτων όπως ο πύργος Trump, ο οποίος ορθώνεται στην "μέκκα" του shopping, στην Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη. Το Forbes εκτιμά ότι η αξία του πιο διάσημου κτιρίου υποχώρησε 41 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος.

  Λίγο μετά τη γωνία, το ακίνητο του προέδρου στην 6 East 57th Street έχει υποφέρει ακόμη περισσότερο. Με τις προκλήσεις στην αγορά να έχουν συσσωρευτεί, ο μακροχρόνιος μισθωτής Nike ανακοίνωσε ότι θα ελευθερώσει το χώρο την άνοιξη. Αυτό δημιουργεί στον Οργανισμό Trump την ανάγκη για νέο ένοικο  στην ιδιοκτησία των περίπου 6.000 τ.μ.. "Δεν γνωρίζω κανέναν ενοικιαστή που χρειάζεται τόσο μεγάλο χώρο εκτός από τα πολυκαταστήματα", δήλωσε ο μεσίτης ακινήτων του Μανχάταν Eric Anton. "Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολυκαταστήματα που επεκτείνονται".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,4 δισ. $

  -527,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,0 δισ. $

  +193,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,3 δισ. $

  +344,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,0 δισ. $

  +633,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  62,0 δισ. $

  -552,1 εκ. $