Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Φεβ-2018 18:35

  Ευάλωτες σε χάκερς οι κάμερες παρακολούθησης μωρών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Thomas Fox-Brewster 

  Οι κάμερες παρακολούθησης μωρών έχουν -γενικά μιλώντας- υπάρξει μη ασφαλής τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, αλλά ορισμένα "τρωτά σημεία" τους είναι πολύ χειρότερα συγκριτικά με άλλα. Πάρτε, για παράδειγμα, τη συσκευή Mi-Cam την οποία χρησιμοποιούν περίπου 50.000 χρήστες.

  Αυτή τη στιγμή είναι ευάλωτη σε μερικές επιθέσεις που δεν απαιτούν ιδιαίτερη επιδεξιότητα από τους τυχόν χάκερς, και όμως θα τους επιτρέψει να κατασκοπεύσουν σχεδόν οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά στη συσκευή, συμπεριλαμβανομένων πλάνων από βίντεο.

  Η SEC Consult, μία αυστριακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο, εξέδωσε προειδοποίηση την Τετάρτη, ενημερώνοντας ότι είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει τη misafes, την κινεζική εταιρεία πώλησης των Mi- Cams, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, χωρίς επιτυχία. Η SEC συστήνει τώρα στους ιδιοκτήτες των συσκευών να τις απενεργοποιήσουν εντελώς, αν θέλουν να παραμείνουν ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια.

  Μία ευπάθεια, επιτρέπει σε κάποιον κακόβουλο χάκερ να παρακάμψει τον κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή Mi-Cam Android. 

  Οι χάκερς βρήκαν επίσης μια σειρά APIs, που τους επέτρεψε να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης με το δίκτυο Mi-Cam cloud και να αλληλεπιδρούν με τις κάμερες για τα μωρά, δήλωσε ο Johannes Greil, επικεφαλής της SEC Consult. "Οι πληροφορίες που ανακτώνται από αυτή τη λειτουργία επαρκούν για να δει κανείς και να αλληλεπιδρά με όλες τις κάμερες". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,4 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,3 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  62,0 δισ. $