Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Φεβ-2018 09:38

  Οι κληρονόμοι της Walmart έχασαν 14 δισ. δολ. σε μία μέρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι κληρονόμοι της Walmart έχασαν 14 δισ. δολ. σε μία μέρα

  Της Lauren Gensler

  Οι απόγονοι του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, είδαν την περιουσία τους να μειώνεται κατά 14 δισ. δολάρια την Τρίτη, αφού ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο ανακοίνωσε ότι επιβραδύνθηκε η αύξηση των πωλήσεων στο διαδίκτυο και συρρικνώθηκαν τα κέρδη κατά την εορταστική περίοδο. 

  Οι μετοχές της Walmart υποχώρησαν κατά 9%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι online πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 23% στο τελευταίο τρίμηνο, ποσοστό μειωμένο περίπου στο 50% της αύξησης του προηγούμενου τριμήνου. Ενώ οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου εξακολουθούν να αποτελούν ένα μέρος μόνο των συνολικών εσόδων του λιανοπωλητή, η Walmart επενδύει σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να αποτελέσουν αιτία ανησυχίας για τους επενδυτές, όσον αφορά στη δυναμική της Walmart στον αγώνα ενάντια στην Amazon.

  Η Walmart ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη συγκριτικά με ένα χρόνο πριν, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 42% στα 2,18 δισ. δολ., χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Οι Jim, Rob και Alice Walton, παιδιά του ιδρυτή Sam Walton, είδαν την περιουσία τους να υποχωρεί κατά 3,8 δισ. δολ. την Τρίτη. Η Christy Walton, σύζυγος του John, που έχει αποβιώσει, είδε να εξαφανίζονται 577 εκατ. δολ. από την περιουσία της. Ο γιος της, Lukas, 31 ετών, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο μερίδιο από την περιουσία του πατέρα του, έχασε 1,1 δισ. δολ. 

  Οι Waltons παραμένουν μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, χάρη στην τεράστια επιτυχία της Walmart. Ο Jim είναι ο 15ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου 44,7 δισ. δολ., ενώ στη 16η θέση είναι ο αδελφός του Rob με 44,5 δισ. δολ. και στη 17η θέση η αδελφή τους Alice με 44,3 δισ. δολ.

  Το σημαντικό μερίδιό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Walmart, το οποίο έχει ενισχυθεί κατά 36% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αποτελεί τη μερίδα του λέοντος της περιουσίας τους. Συνολικά, ο Jim και οι άλλοι κληρονόμοι κατέχουν μόλις τις μισές μετοχές της Walmart. Μόνο δύο μέλη της οικογένειας - ο Rob και ο γιος του Jim, Steuart - ασχολούνται σήμερα με την εταιρεία, μέσω των θέσεών τους στο διοικητικό συμβούλιο.

  Η Ann Walton Kroenke και η αδελφή της Nancy Walton Laurie, που κληρονόμησαν ένα μερίδιο στην Walmart από τον πατέρα τους Bud Walton (αδελφός του Sam), έχασαν επίσης μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια η καθεμία την Τρίτη.

  Η Walmart επενδύει σημαντικά στις ηλεκτρονικές της δυνατότητες και το εργατικό δυναμικό της τα τελευταία χρόνια, ενώ οι επενδυτές θέλουν να δουν σημάδια ότι οι προσπάθειές της αποδίδουν. Έχει εξαγοράσει επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Jet, η Moosejaw και η ModCloth και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το τεράστιο αποτύπωμά της στο χώρο του λιανεμπόριου, παρέχοντας για παράδειγμα εκπτώσεις για αντικείμενα τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν online και να παραλάβουν από το κατάστημα και μετατρέποντας τα καταστήματά της σε σημεία στα οποία ολοκληρώνεται η διαδικασία του ηλεκτρονικού εμπορίου .

  Η Walmart επενδύει επίσης μεγάλα ποσά, για να διατηρήσει την ποιότητα του εργατικού της δυναμικού. Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 11 δολάρια για περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς ωρομίσθιους εργαζόμενους, ως αποτέλεσμα της σαρωτικής νέας φορολογικής νομοθεσίας. Επίσης, έχει διπλασιάσει τα προγράμματα κατάρτισης για να βοηθήσει τους εργαζομένους της να ανελιχθούν σε επίπεδο διοίκησης.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,4 δισ. $

  -527,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,0 δισ. $

  +193,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,3 δισ. $

  +344,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,0 δισ. $

  +633,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  62,0 δισ. $

  -552,1 εκ. $