Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Φεβ-2018 10:54

  Το λάθος που κάνουν οι επιχειρηματίες σύμφωνα με έναν διαχειριστή κεφαλαίων ύψους $1,6 δισ.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το λάθος που κάνουν οι επιχειρηματίες σύμφωνα με έναν διαχειριστή κεφαλαίων ύψους $1,6 δισ.

  Της Halah Touryalai

  Το ίδιο το χαρακτηριστικό που συχνά κάνει τους επιχειρηματίες επιτυχημένους είναι η αιτία ενός μεγάλου οικονομικού λάθους που τείνουν να κάνουν. "Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπουμε να κάνουν οι επιχειρηματίες είναι ότι πιστεύουν πως μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους", λέει ο 58χρονος Ghislain Gouraige.

  Ο Gouraige, μετανάστης της Αϊτής που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, διαχειρίζεται περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό πλούσιων πελατών από το γραφείο της UBS στο Coral Gables της Φλόριντα. Πολλοί από τους πελάτες είναι επιχειρηματίες που έχουν αντιμετωπίσει ή θα αντιμετωπίσουν σύντομα σημαντικά γεγονότα που απαιτούν ρευστότητα -μια εξαγορά, για παράδειγμα. Ο Gouraige λέει ότι όταν όταν έρθει η ώρα για μια πιθανή πώληση είναι κρίσιμο να καταλαβαίνουν την κάθε λεπτομέρεια.

  Ορισμένες φορές, λέει, οι επιχειρηματίες μπορεί να είναι παραπάνω αποφασιστικοί από ό,τι πρέπει: ακούν έναν καλό αριθμό και πωλούν μια εταιρεία χωρίς να σκέφτονται πράγματα όπως μη ανταγωνιστικές ρήτρες ή οι φορολογικές συνέπειες. Οι περισσότεροι το μετανιώνουν.

  Ο Gouraige και η ομάδα του, συμπεριλαμβανομένων τριών εταίρων, επιδιώκουν να συνεργαστούν με τους πελάτες προτού πουλήσουν την επιχείρησή τους, ώστε να μπορούν να ασκούν μεγαλύτερη επιρροή. Προγραμματίζοντας μπροστά, πριν από τη διεξαγωγή συναλλαγών, συμβάλλει στην αποφυγή τυχόν αμφιβολίας και αλλαγής γνώμης αργότερα, εξηγεί ο Gouraige.

  "Πρέπει να φτιάχνεις ένα σχέδιο και πρέπει να έχεις σκοπό. Η πώλησης μιας επιχείρησης δεν είναι κάτι που κάνεις στο πόδι", λέει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,4 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,3 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  62,0 δισ. $