Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 00:03

  Craig Venter: Οι ιδέες έρχονται με το τσουβάλι. Η εκτέλεση κάνει τη διαφορά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πειραματισμοί από τον Craig Venter

  [Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ: ΙΔΡΥΤΗΣ CELERA GENOMICS, ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ]

  Η σωστή συγκυρία είναι το "Α" και το "Ω" στην επιστήμη, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Το 1944 ο Oswald Avery διεξήγαγε τα πειράματα που απέδειξαν ότι το DNA ήταν αυτό μέσα από το οποίο κληρονομούνται τα χαρακτηριστικά. Αλλά δεν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ, γιατί όλοι ήθελαν να πιστεύουν ότι οι πρωτεΐνες ήταν το γενετικό υλικό.

  Εγώ ήμουν τυχερός. Παραλίγο να παρατήσω το σχολείο και αποφάσισα να μην πάω στο πανεπιστήμιο, παρόλο που είχα υποτροφία κολύμβησης. Κατέληξα στο Βιετνάμ. Μετά έπρεπε να ξεκινήσω την εκπαίδευσή μου από το μηδέν. Είχα αυτόν τον καθηγητή Αγγλικών, τον Bruce Cameron. Γίναμε φίλοι δια βίου. Εάν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα επιβιώσει ούτε το πρώτο εξάμηνο σπουδών. Μου δίδαξε να αγνοώ την εργασία που μου έχει ανατεθεί και να γράφω αυτό που ήθελα. Κατέληξα να πάρω διδακτορικό σε μόλις τρία χρόνια.

  Έμαθα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν στην επιστήμη επειδή πείθουν τον εαυτό τους να μην κάνει τα πειράματα. Οι ιδέες έρχονται με το τσουβάλι. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η εκτέλεση της ιδέας. Αυτό με δίδαξε να αντιλαμβάνομαι πότε ήταν η ώρα να υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες για να κατανοήσουμε τη γενετική και στη συνέχεια να αναλύσουμε την αλληλουχία του ανθρώπινου γονιδιώματος.

  Κάποια στιγμή, έδρασα πρόωρα: ξεκίνησα την προσπάθεια δημιουργίας συνθετικής ζωής μια δεκαετία νωρίτερα από τη στιγμή που ο κόσμος θα ήταν έτοιμος για αυτό. Αλλά είναι έτοιμος τώρα.

  *Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  134,9 δισ. $

  -448,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,2 δισ. $

  +136,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  89,6 δισ. $

  +992,9 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,3 δισ. $

  +1.658,1 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  64,4 δισ. $

  -187,1 εκ. $