Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Φεβ-2018 13:02

  Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα μετά το sell-off των μετοχών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα μετά το sell-off των μετοχών

  Του Panos Mourdoukoutas

  Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων ανέκαμψαν το τελευταίο 24ωρο, μετά το sell-off στις μετοχές παγκοσμίως. Τα Ripple, Litecoin και Bitcoin οδήγησαν την εν λόγω ανάκαμψη κερδίζοντας 19,57%, 5,58% και 3,87% αντίστοιχα.

  Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, αφού την προηγούμενη εβδομάδα τα κρυπτονομίσματα και οι μετοχές ξεπουλούσαν ταυτόχρονα.

  Η βελτίωση μάλιστα των κρυπτονομισμάτων είναι τόσο ευρεία, καθώς τα 96 (από τα 100 πιο γνωστά) συνεχίζουν να ανακάμπτουν, ενώ μόνο τα υπόλοιπα τέσσερα διαγράφουν πτωτική πορεία.

  Αν και δεν υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή την αλλαγή, μια προφανής αιτία θα μπορούσε να είναι η επαναφορά των εμπορικών δραστηριοτήτων της Binance, ενός χρηματιστηρίου των κρυπτονομισμάτων με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Αυτή η εξέλιξη πιστεύεται ότι ενίσχυσε την εμπιστοσύνη  προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

  Η ευρεία ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων, λοιπόν, αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι που προοιωνίζεται την ανοδική πορεία των ψηφιακών νομισμάτων. Δείχνει ότι τα χρήματα επιστρέφουν στα κρυπτονομίσματα καθώς οι επενδυτές απομακρύνουν τα μετρητά τους από τις μετοχές και τα ομόλογα.

  Αυτό που μένει να φανεί, όμως, είναι αν τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν ακόμη και όταν σταματήσει το ξεπούλημα των μετοχών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  +235,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +597,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +2.430,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,7 δισ. $

  +1.864,7 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,8 δισ. $

  +114,6 εκ. $