Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Φεβ-2018 09:37

  Chris Larsen: Ο πιο πλούσιος της αγοράς των κρυπτονομισμάτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Chris Larsen: Ο πιο πλούσιος της αγοράς των κρυπτονομισμάτων

  Της Laura Shin

  Chris Larsen: Εκτιμώμενη καθαρή αξία: 7,5-8 δισ. δολάρια

  Ο πλουσιότερος άνδρας στον κρυπτο-κόσμο είναι ο Chris Larsen, απόφοιτος MBA του Stanford και βετεράνος της Silicon Valley, ο οποίος στα υψηλά της αγοράς των κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο, βρέθηκε προς στιγμήν με περιουσία ύψους 20 δισ. δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής προερχόταν από τα 5,2 δισεκατομμύρια XRP, το token της Ripple, της εταιρείας που ίδρυσε μαζί με τον Jed McCaleb το 2012 για να διευκολύνει τις διεθνείς πληρωμές των τραπεζών που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. 

  Η εταιρεία του ελέγχει τα 61 δισεκατομμύρια από τα 100 δισεκατομμύρια XRP που είχαν προσφερθεί συνολικά. Το Forbes υπολογίζει την καθαρή του αξία, μόνο με βάση τα XRP που κατέχει και την αξία του μεριδίου του, ύψους 17%, στην Ripple, δεδομένης της πιο πρόσφατης αποτίμησης της εταιρείας: 410 εκατ. δολάρια. Στους πάνω από 100 πελάτες της Ripple περιλαμβάνονται οι Mitsubishi Financial, Bank of America και Santander.

  Ο 57χρονος Larsen, κατά συρροή επιχειρηματίας, ίδρυσε την πάροχο δανείων μέσω διαδικτύου e-Loan το 1997 και 8 χρόνια αργότερα την Prosper, την peer-to-peer τράπεζα που έφτασε να αποτιμάται σε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια. Όλα δείχνουν πως τώρα τα κατάφερε ακόμη καλύτερα, παρά το γεγονός ότι το XRP δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα όχημα κερδοσκοπίας -που μάλιστα έχει υποχωρήσει κατά 65% από τις αρχές του έτους. Ενώ ο Larsen άφησε το τιμόνι της εταιρείας εδώ και πάνω από έναν χρόνο, υπηρετεί ακόμη ως εκτελεστικός Πρόεδρος και δηλώνει στο Forbes ότι "έχω εστιάσει 100% στην Ripple και βοηθάω την ομάδα με όποιο τρόπο μπορώ". Αν λάβουμε υπόψιν αυτά τα νούμερα, θα ήταν τρελός να μην το κάνει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  122,9 δισ. $

  +1.149,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  91,3 δισ. $

  -206,3 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,2 δισ. $

  -954,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  74,6 δισ. $

  -563,1 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  72,4 δισ. $

  -957,9 εκ. $