Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Φεβ-2018 16:20

  Στο Σιάτλ το πρώτο συνέδριο για τα esports

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο Σιάτλ το πρώτο συνέδριο για τα esports

  Του Alex Knapp

  ​Οι πρωταθλητές, οι οπαδοί και όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στην αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική αγορά της βιομηχανίας των videogames θα συναντηθούν στο διήμερο συνέδριο GG Expo (26-28 Μαΐου), στο Σιάτλ, που είναι αφιερωμένο στα esports.

  Αν και υπάρχουν πολλά συνέδρια και εκθέσεις για τα videogames σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει μια συνάντηση που να είναι επικεντρωμένη στα ηλεκτρονικά βιντεοπαιχνίδια, ή αλλιώς esports. Αυτό το κενό θέλουν να καλύψουν λοιπόν οι διοργανωτές του συνεδρίου GG Expo.

  "Υπάρχουν πολλές εκθέσεις διεθνώς για τα videogames, αλλά καμία δεν επικεντρώνεται στα esports και στο πώς θα φέρει την κοινότητα αυτών των παικτών στον ίδιο χώρο. Από αυτήν τη σκέψη γεννήθηκε η ιδέα του GG Expo, να δοθεί δηλαδή η ευκαιρία σε όλους τους οπαδούς και πρωταθλητές των esports να συναντηθούν στον ίδιο χώρο και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους", είπε ο Joe English, εκ των υπευθύνων του συνεδρίου.

  Η αγορά των esports είναι οπωσδήποτε παρούσα. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Newzoo, η παγκόσμια αγορά των esports έχει αξία που έφτασε τα 660 εκατ. δολ. το 2017, με τη Newzoo να περιμένει το νούμερο αυτό να αγγίξει το 1 δισ. δολ. το 2018. Μάλιστα, το κοινό των σκληροπυρηνικών gamers στα esports αυξήθηκε στα 191 εκατ. παγκοσμίως.

  Κάθε ημέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη σε ξεχωριστή κατηγορία των esports. Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει αθλητικά videogames όπως το FIFA και το NBA 2K, η δεύτερη παιχνίδια φαντασίας όπως το Hearthstone, και η τρίτη πολεμικούς τίτλους όπως το Counter-Strike.

  Επίσης, θα υπάρχουν ξεχωριστά πάνελ που θα αφορούν τον προγραμματισμό παιχνιδιών esports, ενώ στους συμμετέχοντες θα περιλαμβάνονται στελέχη εταιρειών και ομάδες προγραμματισμού, με σκοπό να μοιραστούν τις εμπειρίες τους αλλά και να αναζητήσουν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους.

  Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από την Παρασκευή και ο English είναι αισιόδοξος πως το συνέδριο θα προσελκύσει ένα μεγάλο κοινό. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  132,3 δισ. $

  -2.536,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,9 δισ. $

  -288,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  88,8 δισ. $

  -815,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,0 δισ. $

  -434,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  63,7 δισ. $

  -833,8 εκ. $