Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Φεβ-2018 00:08

  Jeff Skoll: Είτε θα περάσουμε στην οικονομία καθαρής ενέργειας, είτε θα γίνουμε ψητοί

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O Jeff Skoll περί Επίλυσης Προβλημάτων

  [Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΠΙΔΡΑΣΗ: ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ EBAY, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ]

  Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας οικονομίας καθαρής ενέργειας, όπου η ενέργεια είναι ουσιαστικά άνευ κόστους, άφθονη και ασφαλής, χωρίς εξωτερικές επιπτώσεις, χωρίς κόστος στην υγεία μας, χωρίς "Deepwater Horizons". Σε όλο τον κόσμο, η ηλιακή ενέργεια έχει κάνει αυτό που μοιάζει με τον Νόμο του Moore. Ο άνεμος έκανε περίπου το ίδιο, καταλήγοντας να την ανταγωνίζεται. Και, για να έχουμε τρία στα τρία, σύντομα θα έρθει μια σημαντική αλλαγή στις μπαταρίες. Θα παρομοίαζε κανείς την επανάσταση της καθαρής ενέργειας με τη βιομηχανική επανάσταση, με τη διαφορά ότι συνέβη πιο γρήγορα. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί.

  Το να έχεις καθαρή, ανέξοδη, επαρκή ενέργεια, που δεν ελέγχεται από κάποια κυβέρνηση ή μια μεγάλη επιχείρηση, βοηθά στον περιορισμό μερικών από τις τεράστιες απειλές που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας. Η κλιματική αλλαγή, προφανώς, είναι μία από τις πρώτες. Όσον αφορά το θέμα του νερού, εάν έχουμε αρκετή καθαρή ενέργεια και πρόσβαση σε έναν ωκεανό, μπορούμε να τον αφαλατώνουμε και στη συνέχεια να διοχετεύουμε το αφαλατωμένο νερό όπου το χρειάζονται και να καλλιεργούμε τρόφιμα σε ερήμους που έως τώρα δεν μπορούσαν να φιλοξενήσουν τη γεωργία. Η καθαρή τεχνολογία μπορεί επίσης να καλύψει ορισμένα από τα θέματα που σχετίζονται με τη διάδοση των πυρηνικών. Δεν υπάρχει ανάγκη κατασκευής νέων πυρηνικών σταθμών, οπότε γιατί κανείς να κατασκευάσει έναν τέτοιο αν δεν το κάνει για τα όπλα; Από την πλευρά των πανδημιών, οι άνθρωποι που απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, με πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και τροφή, είναι λιγότερο πιθανό να χτυπηθούν από ασθένειες.

  Η οικονομία της καθαρής ενέργειας μπορεί να συμβεί τα επόμενα 10 χρόνια. Όταν, λοιπόν, σκέφτομαι 100 χρόνια, θα είμαστε είτε σε έναν κόσμο εξαιρετικής αφθονίας και ευημερίας, όπου οι άνθρωποι θα ζουν αυτές τις ένδοξες ζωές, είτε θα έχουμε γίνει ψητοί.

  *Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,5 δισ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $