Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιαν-2018 10:47

  Ακλόνητα τα κρυπτονομίσματα μπροστά στην κλοπή των 500 εκατ. δολαρίων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ακλόνητα τα κρυπτονομίσματα μπροστά στην κλοπή των 500 εκατ. δολαρίων

  Του Chuck Jones

  Ένας από τους 12 λόγους που πιστεύω ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της τιμής του Bitcoin στα 1.000 δολάρια ή χαμηλότερα είναι η απειλή από το hacking. Υπήρξαν πολυάριθμες επιτυχημένες απόπειρες κλοπής κρυπτονομισμάτων στη διάρκεια του χρόνου με την τελευταία, και πιθανώς τη μεγαλύτερη, να προκύπτει μόλις την περασμένη εβδομάδα. Το Coincheck, μία από τις μεγαλύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων της Ιαπωνίας, αποκάλυψε ότι 500 εκατομμύρια νομίσματα NEM αποστέλλονταν παράνομα εκτός αγοράς. Ένα NEM αποτιμάται σε κάτι παραπάνω από το 1 δολάριο, που σημαίνει ότι η κλοπή ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια. 

  [ΣΗΜΕΙΩΣΗ των συντακτών: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική και η αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη. Όποιος σκέφτεται να εμπλακεί θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει ολόκληρη την επένδυσή του.]

  Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έπεσαν, αλλά έχουν ανακάμψει

  Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αξία του NEM έπεσε μετά την αποκάλυψη της κλοπής. Υποχώρησε από τα 1,07 δολάρια σε λίγο κάτω από ένα δολάριο και είναι σήμερα στα 1,02 δολάρια. Όσο η κλοπή δεν καθιστά άχρηστα τα νομίσματα NEM, κάτι που σίγουρα δεν θέλουν οι χάκερς, οι λόγοι για να τα αποκτά και να τα χρησιμοποιεί κανείς δεν έχουν αλλάξει.

  Το Coincheck είπε ότι ξέρει πού στάλθηκαν τα νομίσματα και ότι θα ήταν πιθανό να τα ανακτήσει. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η τιμή του NEM έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας.

  Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε επίσης όταν αποκαλύφθηκε η κλοπή του NEM, αλλά και αυτή ανέκαμψε γρήγορα. Είναι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με κεφαλαιοποίηση λίγο κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, βάσει της πιο πρόσφατης ημέρας διαπραγμάτευσης και η ορατότητά του λειτουργεί ως μπούσουλας της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

  Το Mt. Gox ήταν η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων

  Πιθανώς η πιο γνωστή και μεγαλύτερη κλοπή Bitcoins ήταν το Mt. Gox, ένα "χρηματιστήριο" Bitcoin με έδρα την Ιαπωνία. Διαχειριζόταν το 70% του συνολικού όγκου συναλλαγών σε Bitcoin, αλλά το Φεβρουάριο του 2014 έπεσε θύμα των χάκερς με αποτέλεσμα την κλοπή 850.000 Bitcoins. Εκείνη την εποχή τα κλοπιμαία αποτιμήθηκαν στα 450 εκατομμύρια δολάρια ενώ σήμερα η αξία τους θα ανερχόταν σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη σήμερα από την εποχή που το Mt. Gox έπεσε θύμα πειρατείας το 2014 και οδηγήθηκε σε πτώχευση. Η κλοπή των NEM αντιπροσωπεύει το 6% όλων των νομισμάτων NEM και είναι το δέκατο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με κεφαλαιοποίηση περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συνολική κεφαλαιοποίηση του NEM αντιπροσωπεύει περίπου το 1,5% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων των 587 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το coinmarketcap.com. Ακόμη και αν δεν βρεθούν και ανακτηθούν τα κλεμμένα NEM, φαίνεται ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να αντεπεξέλθει και να αντέξει και μεγάλες κλοπές.

  Μόλις τον περασμένο μήνα, το Youbit, μία αγορά Bitcoin της Νότιας Κορέας, έπεσε και αυτή θύμα του hacking. Σχεδόν 4.000 Bitcoins ή το 17% των διαθεσίμων της που αντιστοιχούσε σε αξία περίπου 48 εκατομμυρίων δολαρίων εκλάπησαν. Ένα άρθρο του Reuters ανέφερε ότι όλα τα χαρτοφυλάκια των πελατών της σελίδας θα μειωθούν κατά 25%. Αυτό δεν είναι και πολύ παρήγορο για τους επενδυτές του κρυπτονομίσματος.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  +235,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +597,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +2.430,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,7 δισ. $

  +1.864,7 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,8 δισ. $

  +114,6 εκ. $