Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιαν-2018 00:05

  Eric Schmidt: Η κουλτούρα σεβασμού προέρχεται από την κορυφή κάθε οργανισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Eric Schmidt περί Καθοδήγησης

  [Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ: ΠΡΩΗΝ CEO, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ NOVELL. ΠΡΩΗΝ CEO της GOOGLE]

  Tο 2001 ο φίλος μου και συνάδελφός μου John Doerr μού τηλεφώνησε για να μου προτείνει να προσλάβω έναν προσωπικό σύμβουλο. Τι; Η καριέρα μου είχε προχωρήσει αρκετά. Δεν χρειαζόμουν τέτοιο πράγμα. Θα μπορούσα να είμαι σύμβουλος εγώ ο ίδιος. Φυσικά, έκανα λάθος. Χρειαζόμουν πραγματικά έναν τέτοιο άνθρωπο. Αποκαλούσαμε όλοι τον μακαρίτη Bill Campbell "Προπονητή" και όχι λόγω της καριέρας του ως προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Columbia. Ο λόγος ήταν γιατί ήξερε τι χρειάζεται για να πετύχεις –να βγεις νικητής– στη Silicon Valley.

  Ο Bill δεν ήταν κάποιος απόμακρος γκουρού που δεν βρώμιζε τα χέρια του, αλλά ένας προπονητής που έμπαινε μαζί σου στο παιχνίδι. Συμμετείχε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου και της διεύθυνσης, χτίζοντας αξιοπιστία με την ομάδα διαχείρισης και βοηθώντας μας να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Έδινε συμβουλές και φρόντιζε να διασφαλίζει ότι θα τις τηρούσα. Περνούσα ώρες μέσα στο μικρό του γραφείο –με πίνακες, σημειώσεις κ.λπ.– μελετώντας τον τρόπο ανάπτυξης του "παιχνιδιού". Ασφαλώς, ήξερε τι έπρεπε να κάνω και ήξερε πώς έπρεπε να το κάνω.

  Ο Bill είχε πολλά δόγματα ηγεσίας, αλλά αυτό που κόλλησε σ’ εμένα, ειδικά αυτήν τη στιγμή, είναι να "διατηρώ μια κουλτούρα σεβασμού". Αυτό ήταν βασικό γι’ αυτόν – και ήξερε ότι προέρχεται από την κορυφή κάθε οργανισμού. Δούλεψα σκληρά για να βεβαιωθώ ότι η επικρατούσα κουλτούρα της Google ήταν πάνω από όλα μία κουλτούρα σεβασμού, όπως έκαναν πάντα ο Larry και ο Sergey, και κάνει σήμερα ο Sundar. Όπως πολλές από τις συμβουλές του Coach, είναι και αυτή μία που συνεχίζει σήμερα να αντηχεί. Μου λείπει ο προπονητής μου.

  *Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,4 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,3 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  62,0 δισ. $