Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Ιαν-2018 13:29

  Ξεπέρασε τα 50 δισ. δολ. η περιουσία του πλουσιότερου Κινέζου επιχειρηματία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ξεπέρασε τα 50 δισ. δολ. η περιουσία του πλουσιότερου Κινέζου επιχειρηματία

  Του Russell Flannery

  Ο "γίγαντας" του ίντερνετ, η κινεζική Tencent Holdings, διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές αξίες και ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα χρηστών διαδικτύου. Ο πρόεδρός της, ο Ma Huateng, πλέον μπορεί να περηφανεύεται και για ακόμη ένα κατόρθωμα: η περιουσία του ξεπέρασε την περιουσία οποιουδήποτε άλλου Κινέζου επιχειρηματία έως σήμερα.

  Η περιουσία του Ma ξεπέρασε τα 50 δισ. δολ. την Παρασκευή, σύμφωνα με τη Forbes Real-Time Rich List, αφού προηγουμένως η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1% κλείνοντας στα 452,40 δολ. Πλέον ο Ma είναι ο 14ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ασίας.

  Η Tencent, αν και σχετικά άγνωστη πέραν των συνόρων της Κίνας, λειτουργεί το κοινωνικό δίκτυο WeChat με εκατομμύρια Κινέζους συνδρομητές. Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα συνυπέγραψε με την Google συμφωνία για την αδειοδότηση πατεντών. Ο Ma συμβολίζει την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας από το στάδιο της αγροτικής παραγωγής σε μια φιλόδοξη παγκόσμια δύναμη στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

  Η Κίνα, που αποτελεί την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, διαθέτει επίσης και τον μεγαλύτερο αριθμό χριστών διαδικτύου και έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Όπως πιστεύουν αρκετοί, η οικονομία της θα ξεπεράσει την αμερικανική σε μέγεθος έως το 2030, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χώρο σε επιχειρήσεις όπως η Tencent να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Ιδρύθηκε το 1998, όπως και η Google, και από την αρχή κατάφερε αναπτύσσοντας υπηρεσίες μηνυμάτων και διαδικτυακών παιχνιδιών να αναδειχθεί σε διεθνή "παίκτη".

  Σε αντίθεση με τον επικεφαλής της αντίπαλης Alibaba, ο Ma Huateng, διατηρεί χαμηλό προφίλ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  149,8 δισ. $

  +4.655,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,7 δισ. $

  +979,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,4 δισ. $

  +1.830,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,8 δισ. $

  +1.012,1 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  64,0 δισ. $

  +1.027,7 εκ. $