Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Ιαν-2018 12:13

  Προτεραιότητα στα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης στο News Feed του Facebook

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προτεραιότητα στα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης στο News Feed του Facebook

  Της Kathleen Chaykowski

  Το Facebook, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να βελτιώσει την ποιότητα των νέων και των πληροφοριών που διακινούνται μέσω του κοινωνικού του δικτύου, θα στηριχθεί σε μία πηγή: στους χρήστες του.

  Σε μια ανάρτησή του την Παρασκευή, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε πως το δημοφιλές social site θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ να προβάλλει άρθρα στο news feed βάσει των κριτικών και στο κατά πόσο αξιόπιστα τα θεωρούν οι ίδιοι οι χρήστες του δικτύου. Για να συγκεντρώσει όλο αυτό το υλικό, το Facebook θα ξεκινήσει να ρωτά τους χρήστες του, μέσω ερευνών, αν και κατά πόσο εξοικειωμένοι είναι με τις πηγές πληροφόρησής τους, και αν εμπιστεύονται αυτές τις πηγές. Στη συνέχεια το Facebook θα κατηγοριοποιήσει τις απαντήσεις των χρηστών για να ταξινομήσει τα διάφορα ενημερωτικά sites ως προς την αξιοπιστία τους. Ο Zuckerberg τόνισε μάλιστα ότι καθήκον της κάθε εταιρείας διαδικτυακής ενημέρωσης είναι να εμποδίσει τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

  "Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση και πόλωση σήμερα στον κόσμο", είπε ο Zuckerberg. "Τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να διαδώσουν τις πληροφορίες γρηγορότερα από ποτέ, και αν δεν λύσουμε αυτά τα προβλήματα, θα είναι σαν να τα ενισχύουμε. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό το News Feed να μεταδίδει υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας ειδήσεις", συνέχισε.

  Η αλλαγή έρχεται μία εβδομάδα αφότου ο Zuckerberg ανακοίνωσε πως το Facebook θα προβάλλει λιγότερες δημοσιεύσεις από εκδότες, για τις οποίες δεν έχει καταβληθεί κάποιο αντίτιμο. Το Facebook εκτιμά πως οι ειδήσεις θα αυξηθούν 4% στο News Feed.

  Τα προηγούμενα χρόνια, το Facebook δέχθηκε δριμεία κριτική, και συγκεκριμένα για τον τρόπο που συνέβαλε στην εξάπλωση της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών του 2016. Πλέον το Facebook εδράζεται στους χρήστες του, οι οποίοι θα αξιολογούν την αξιοπιστία του μέσου και της είδησης που προβάλλεται. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό δίκτυο θα αποφύγει να κατηγορηθεί πως υποκρύπτει την αλήθεια.

  "Ελπίζω με αυτό το update ο χρόνος που θα περνάμε στο Facebooκ πως θα είναι χρήσιμος και γόνιμος. Πως θα ενισχύουμε τις κοινωνικές σχέσεις μας, θα συμμετέχουμε σε συζητήσεις, αποφεύγοντας την παθητική κατανάλωση. Και όταν θα διαβάζουμε ειδήσεις, θα είμαστε σίγουροι ότι είναι ποιοτικές και αξιόπιστες", σημείωσε ο Zuckerberg.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,7 δισ. $

  +928,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,5 δισ. $

  -181,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  +124,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  71,7 δισ. $

  -24,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  63,3 δισ. $

  -706,2 εκ. $