Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Ιαν-2018 08:37

  Steve Wynn: Η αυτοεκτίμηση -και όχι το χρήμα- δημιουργεί κουλτούρα στην εταιρεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Steve Wynn περί Αυτοεκτίμησης

  [ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΓΚΑΣ: ΣΩΤΗΡΑΣ GOLDEN NUGGET. IΔΡΥΤΗΣ MIRAGE RESORΤS, WYNN RESORTS Κ.Α.]

  Ασχολούμαι με την παροχή υπηρεσιών, όπου το 10% του franchise είναι το προσωπικό και το 90% είναι η εμπειρία του επισκέπτη. Έτσι, το μεγάλο ερώτημα για μένα είναι: Πώς ενθαρρύνεις τους υπαλλήλους; Με 13.000 άτομα προσωπικό στα Wynn και Encore, δεν μπορείς να έχεις 6.500 επιβλέποντες να ελέγχουν 6.500 άτομα. Πρέπει να έχεις μια κουλτούρα αντί για μισθούς, έτσι ώστε οι άνθρωποι να ελέγχουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Τι το προσφέρει αυτό; Όχι τα χρήματα, αλλά η ενισχυμένη αυτοεκτίμηση.

  Τα προγράμματα προβολής, όπως ο Υπάλληλος του Μήνα, είναι ωραία, αλλά έχουν συνυφασμένες κάποιες προκαταλήψεις, καθώς και τον παράγοντα της τύχης. Έτσι, καταρτίσαμε 1.300 επιβλέποντες για να γίνουν κάτι σαν ψυχολόγοι και να μάθουν πώς να δημιουργούν μια αφήγηση. Κάθε μέρα πραγματοποιούν 15λεπτες συναντήσεις πριν από την έναρξη της βάρδιας, που ξεκινούν κάπως έτσι: Ποιος μπορεί να μας πει για κάτι που συνέβη χθες με έναν επισκέπτη; Στη συνέχεια, όταν οι υπάλληλοι λένε την ιστορία, την ενισχύουμε. Τους ευχαριστούμε. Ο προϊστάμενος καλεί σε μια ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή για την αναμετάδοση. Στη συνέχεια βάζουμε την ιστορία στο Internet και την τοιχοκολλούμε. Κάνουμε τον αφηγητή ήρωα και το κάνουμε εκατοντάδες φορές την εβδομάδα.

  Τώρα έχω 13.000 ανθρώπους που αναζητούν μια ιστορία – είναι το πράγμα που τους ενώνει. Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία να πουν την ιστορία, ελέγχουν τη δική τους ενισχυμένη αυτοεκτίμηση. Αυτό είναι το κλειδί για τον παράδεισο.

  *Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +19,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  68,5 δισ. $

  +994,3 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,7 δισ. $

  -148,3 εκ. $