Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιαν-2018 14:30

  Η επένδυση πολλών δισ. στην Uber που αφήνει τον Kalanick κατά 1,4 δισ. πλουσιότερο, αλλά και "αποδυναμωμένο"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η επένδυση πολλών δισ. στην Uber που αφήνει τον Kalanick κατά 1,4 δισ. πλουσιότερο, αλλά και "αποδυναμωμένο"

  Της Biz Carson

  Η επένδυση των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Uber είναι γεγονός.

  Την Πέμπτη, η SoftBank ανακοίνωσε ότι προχώρησε επιτέλους στην ολοκλήρωση της πολυαναμενόμενης επένδυσης στην εταιρεία. Το deal, με επικεφαλής την SoftBank και τη συμμετοχή επενδυτών συμπεριλαμβανομένων των Dragoneer, TPG και Sequoia Capital, προβλέπει άμεση επένδυση ύψους 1,25 δισ. δολ. στην εταιρεία

  Η συμφωνία μάλιστα έδωσε τη δυνατότητα στην SoftBank να "φύγει" με το 15% της εταιρείας, το οποίο και αγόρασε με discount, ήτοι στα 48 δισ. δολ.. Σύμφωνα με το Bloomberg, η επένδυση έφτασε συνολικά τα 9 δισ. δολ..

  "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώσαμε με επιτυχία την επένδυση στην Uber και εκτιμούμε τη στήριξη και τον επαγγελματισμό του ΔΣ, του management team και των μετόχων που κατέστησαν εφικτή τη συναλλαγή", σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ο Rajeev Misra, CEO της SoftBank Investment Advisers.

  Στο πλαίσιο της συναλλαγής, ο πρώην CEO της Uber, Travis Kalanick, πούλησε το 29% των μετοχών του, σε μια συναλλαγή ύψους 1,4 δισ. δολ., σύμφωνα με πηγή με πληροφόρηση επί του deal. Το Forbes εκτιμάει ότι η καθαρή αξία της περιουσίας του Kalanick ανέρχεται στα 4,8 δισ. δολ., μετά από τη συναλλαγή, ήτοι χαμηλότερα από προηγούμενη εκτίμηση των 5,1 δισ. δολ.. 

  Ωστόσο, όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της Uber, οι αλλαγές στη διοίκηση της Uber, οι οποίες περιορίζουν την επιρροή που έχει ο Kalanick στην εταιρεία και επεκτείνουν τις θέσεις του ΔΣ σε 17, θα δρομολογηθούν άμεσα.

  "Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε την SoftBank, την Dragoneer και ολόκληρη την κοινοπραξία στην οικογένεια της Uber", ανέφερε εκπρόσωπος της Uber. "Είναι μια εξαιρετική εξέλιξη για τους μετόχους, τους εργαζομένους και τους πελάτες, που ενισχύει την Uber, καθώς διπλασιάζουμε τις επενδύσεις μας στην τεχνολογία και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  139,8 δισ. $

  +744,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,8 δισ. $

  +310,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,7 δισ. $

  +472,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  65,9 δισ. $

  -628,9 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  63,0 δισ. $

  +304,4 εκ. $