Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 13:01

  Η Ford χάνει το στόχο για τα κέρδη του 2017 και του 2018 -παρολ' αυτά πληρώνει έξτρα τους μετόχους της

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Ford χάνει το στόχο για τα κέρδη του 2017 και του 2018 -παρολ' αυτά πληρώνει έξτρα τους μετόχους της

  Της Joan Muller

  H Ford Motor προειδοποίησε ότι τα κέρδη της το 2017 και το 2018 θα υπολείπονται των προσδοκιών των επενδυτών, αλλά υποσχέθηκε παρολ'αυτά να μοιράσει μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητάς της στους μετόχους φέτος, αποκαλώντας το μπόνους σημάδι εμπιστοσύνης στο μέλλον.

  Στο πλαίσιο του επενδυτικού συνεδρίου της Deutsche Bank, η Ford ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του 2017, βάσει των οποίων τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 2 σεντς από το 2016, στα 1,78 δολάρια, αλλά δεν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Για το 2018, η Ford προέβλεψε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα υποχωρήσουν στο εύρος των 1,45-1,70 δολαρίων.

  Οι απαισιόδοξες προβλέψεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το ρόδινο outlook της ανταγωνίστριας General Motors.

  H Ford εξήγησε πως το υψηλότερο κόστος χάλυβα και αλουμινίου, καθώς και η συναλλαγματική μεταβλητότητα, ευθύνονται για την αναμενόμενη πτώση των προ φόρων κερδών κατά 1,9 δισ. δολάρια το 2017 και πρόσθεσε πως οι υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων θα προσθέσουν επιπλέον 1,6 δισ. δολάρια στα κόστη της το 2018.

  Παραδόξως, καμία από τις ανταγωνίστριές της στο εσωτερικό,  General Motors ή Fiat Chrysler Automobiles, ανέφερε το υψηλότερο κόστος εμπορευμάτων ως πρόβλημα. Οι αναλυτές αναρωτήθηκαν εάν η απόφαση της Ford να χρησιμοποιήσει έναν σχεδιασμό εντάσεως αλουμινίου στην τελευταία σειρά οχημάτων F για μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμων ευθύνεται για το υψηλότερο κόστος εμπορευμάτων, αλλά ο οικονομικός διευθυντής Robert Shanks, "υπέδειξε" τις υψηλότερες τιμές χάλυβα ως τον κύριο ένοχο.

  Ερωτηθείς για το σκεπτικό του συμβουλίου πίσω από το μέρισμα-δώρο, εξέφρασε προσωπική άποψη: "Έχω πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο μέλλον μας σήμερα γιατί γνωρίζω τις αποφάσεις που λάβαμε... και την σαφήνεια της κατεύθυνσης που ακολουθούμε στην εταιρεία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,5 δισ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $