Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιαν-2018 00:03

  Sean Parker: Αγνοήστε αυτά που οι αποκαλούμενοι ειδικοί θέλουν να πιστεύετε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ​Sean Parker περί Καινοτομίας

  [ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΡΗΞΗΣ: ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ TOY NAPSTER, ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ SPOTIFY]

  Έχω συμμετάσχει στο ξεκίνημα πολλών καινοτόμων ιδεών και εταιρειών, όχι επειδή ήταν μοντέρνες εκείνη την εποχή, αλλά γιατί προκάλεσαν την περιέργειά μου. Ακριβώς όπως οι ειδικοί της δισκογραφικής βιομηχανίας δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι η μουσική στο Διαδίκτυο θα έφτανε ποτέ να γίνει η επικρατούσα τάση ή ότι τα κοινωνικά μέσα θα χρησιμοποιούνταν ποτέ από ενήλικες αντί για κολεγιόπεδα, πάντα επέλεγα να αγνοώ τη συμβατική σοφία υπέρ των ιδεών που προκαλούσαν το ενδιαφέρον μου. Η εξεύρεση του μέλλοντος ξεκινά με την πνευματική περιέργεια – μαζί με μια υγιή δόση σκεπτικισμού. Χρειάζεστε αρκετή περιέργεια για μια "βαθιά κατάδυση" στις ιδέες που σας ενδιαφέρουν. Και αρκετό σκεπτικισμό για να επαναδιαπραγματευτείτε όλα όσα νομίζετε ότι γνωρίζετε και αυτά που οι αποκαλούμενοι ειδικοί θέλουν να πιστεύετε.

  Ζούμε σε μια μοναδική στιγμή της ιστορίας, όπου κάθε χρήστης του Διαδικτύου έχει τη δυνατότητα να "γκουγκλάρει" και μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες από όσες μπορεί να διδάξει οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Περίπου μία δεκαετία πριν έδειξα ενδιαφέρον για τον αναδυόμενο τομέα της ανοσοθεραπείας του καρκίνου. Τα στοιχεία ήταν συναρπαστικά, παρόλο που το πεδίο είχε ξεγραφτεί από γνωστούς ογκολόγους. Αλλά, έχοντας απλώς και μόνο το Διαδίκτυο στη διάθεσή μου, ήμουν σε θέση να μάθω αρκετά για τον τομέα αυτό σε σημείο επικίνδυνο. Ανακατεύτηκα στη χρηματοδότηση κλινικών δοκιμών για φάρμακα που στη συνέχεια θα αποτελούσαν τελικά θεραπείες για τον καρκίνο του αίματος και το μελάνωμα. Σε λίγα χρόνια, το πεδίο της ανοσοθεραπείας είχε παραγάγει αρκετές εταιρείες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εγκεκριμένα από το FDA φάρμακα και καινοτομίες που βοήθησαν τους ασθενείς εκεί όπου οι συμβατικές θεραπείες είχαν αποτύχει.

  Ξεκίνησα ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα αφιερωμένο στον τομέα αυτό, συγκεντρώνοντας μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων και βάζοντας ένα στοίχημα $250 εκατομμυρίων ότι η επόμενη γενιά μεθόδων ανοσοθεραπείας θα θεραπεύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Ενώ το να παρασκευάζεις κύτταρα Τ για την καταπολέμηση του καρκίνου μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό από τον σχεδιασμό λογισμικού για τη δωρεάν διανομή μουσικής, τα ένστικτα που με οδήγησαν σε καθένα από αυτά τα επιτεύγματα δεν διέφεραν στο ελάχιστο.

  *Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  +235,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +597,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +2.430,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,7 δισ. $

  +1.864,7 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,8 δισ. $

  +114,6 εκ. $