Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιαν-2018 09:59

  H Walmart υποδέχεται τη φορολογική μεταρρύθμιση Trump αυξάνοντας το κατώτατο ωρομίσθιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  H Walmart υποδέχεται τη φορολογική μεταρρύθμιση Trump αυξάνοντας το κατώτατο ωρομίσθιο

  Της Lauren Gensler

  Η Walmart αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 11 δολάρια για περισσότερoυς από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς εργαζόμενους, ως αποτέλεσμα της σαρωτικής νέας φορολογικής νομοθεσίας.

  Ο λιανοπωλητής θα επεκτείνει τις παροχές μητρότητας και γονικής άδειας, θα αρχίσει να βοηθά τους εργαζόμενους να καλύπτουν τα έξοδα υιοθεσίας, ενώ θα προσφέρει εφάπαξ μπόνους ύψους έως 1000 δολαρίων.

  Η αύξηση των μισθών αναμένεται τον Φεβρουάριο. Οι εργαζόμενοι κερδίζουν σήμερα κατ ελάχιστον 9 δολάρια την ώρα, αλλά μπορούν να φτάσουν τα 10 δολάρια την ώρα αν ολοκληρώσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

  Η Walmart ακολουθεί το παράδειγμα εταιρειών όπως η AT & T, η Boeing και η Wells Fargo στην ανακοίνωση μπόνους ή άλλων παροχών για τους εργαζόμενους ως αποτέλεσμα του μειωμένου φορολογικού συντελεστή. Τον Δεκέμβριο, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο ψήφισε υπέρ μιας φορολογικής μεταρρύθμισης στην οποία ο συντελεστής φόρου των επιχειρήσεων μειώθηκε από το 35% στο 21%. Άλλες εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ

  Η Walmart δήλωσε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα της επιτρέψει να γίνει πιο ανταγωνιστική στην παγκόσμια σκηνή και θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να μεταβιβάσει τις αποταμιεύσεις αυτές στους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους επενδυτές. Άφησε να εννοηθεί ότι θα εξακολουθήσει να δίνει προτεραιότητα στις χαμηλότερες τιμές, τους καλύτερους μισθούς, την κατάρτιση των εργαζομένων και τις επενδύσεις στην τεχνολογία εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από την Amazon.

  "Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της αξιολόγησης της ευκαιρίας που δημιουργεί για εμάς η φορολογική μεταρρύθμιση να επενδύσουμε στους πελάτες και συνεργάτες μας και να ενισχύουμε περαιτέρω την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, τα οποία θα ωφελήσουν τους μετόχους μας", δήλωσε ο CEO της Walmart Doug McMillon.

  Η Walmart έχει ήδη αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των επενδυτών για την προτεραιότητα που δίνει στη μεταχείριση των εργαζομένων. Το 2015, ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 2,7 δισ. δολάρια για να βελτιώσει τους μισθούς και την κατάρτιση των εργαζομένων. Η μετοχή υποχώρησε και μέσα σε λίγες ώρες περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έγιναν καπνός.

  Οι μεγαλύτεροι λιανοπωλητές των ΗΠΑ πήγαιναν σε μεγάλο βαθμό βήμα βήμα όσον αφορά τους μισθούς καθώς ανταγωνίζονται για εργαζόμενους σε μια σφικτή αγορά εργασίας. Η Target ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό της από $ 9 σε $ 11 την ώρα. Η Costco ξεκίνησε να πληρώνει μισθό εκκίνησης 13 δολαρίων την ώρα το 2016.

  Η Walmart αναμένει ότι η αύξηση των μισθών θα προσθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια στις δαπάνες της κατά το επόμενο οικονομικό έτος πέρα από το ποσό που ήδη δαπανάται για την αμοιβή των εργαζομένων. Το εφάπαξ μπόνους θα προσθέσει άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια.


  Το ποσό του μπόνους θα βασίζεται στο χρονικό διάστημα που έχει δουλέψει ένας εργαζόμενος στην εταιρεία, με τα μπόνους ύψους $1.000 να πηγαίνουν σε εκείνους που έχουν τουλάχιστον 20 χρόνια υπηρεσίας στη Walmart.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  126,5 δισ. $

  -5.355,9 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,1 δισ. $

  -537,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  88,9 δισ. $

  -1.154,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  69,4 δισ. $

  -1.346,2 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  63,3 δισ. $

  -968,6 εκ. $