Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιαν-2018 11:16

  Ακόμη και η Σενεγάλη έχει τους πολυεκατομμυριούχους της

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ακόμη και η Σενεγάλη έχει τους πολυεκατομμυριούχους της

  Του Mfonobong Nsehe

  Η Σενεγάλη, μια πρωτίστως αγροτική οικονομία με πληθυσμό 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής. Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Σενεγάλης ζει κάτω από το όριο φτώχειας των 50 δολαρίων ετησίως. Αλλά εν μέσω μιας τόσο έντονης φτώχειας, ορισμένοι επιχειρηματίες της Σενεγάλης έχουν χτίσει εξαιρετικά επιτυχημένες επιχειρήσεις δημιουργώντας στο μεταξύ τεράστιο πλούτο.

  Γνωρίστε 5 πολυεκατομμυριούχους επιχειρηματίες της Σενεγάλης που ελέγχουν εταιρείες με ετήσια έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

  Yerim Sow
  Πηγή: Επενδύσεις

  Ο Yerim Sow είναι ο ιδρυτής της Teyliom Group, μιας εταιρείας επενδύσεων με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τα πολυτελή ξενοδοχεία Radisson Blu Dakar, Noom, Seen and Yaas καθώς και μια εμπορική τράπεζα, την Bridge Bank. Κατέχει επίσης το 7% της ΜΤΝ Cote D’ Ivoire. Ο Yerim Sow είναι ο γιος του θρυλικού κατασκευαστή της Σενεγάλης Aliou Sow που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο.

  Abdoulaye Diao
  Πηγή: Πετρέλαιο

  Ο μεγιστάνας της Σενεγάλης Abdoulaye Diao ίδρυσε τον Οργανισμό Εμπορίας Πετρελαίου και Εμπορευμάτων (ITOC SA) το 1987. Ο ITOC εμπορεύεται αργό πετρέλαιο καθώς και βενζίνη, υγραέριο και καύσιμα αεροσκαφών και έχει ετήσια έσοδα άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Diao ελέγχει το σύνολο της εταιρείας.

  Mohammed Choubassi & Οικογένεια
  Πηγή: Καταναλωτικά αγαθά

  Ο Mohammed Choubassi και οι αδελφοί του ελέγχουν την SEBO, τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στη Σενεγάλη με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 30% στην αγορά μπύρας. Η επιχειρηματική αυτοκρατορία Choubassi περιλαμβάνει επίσης την Sofiex, που είναι παραγωγόςκαι διανομέας ζυμαρικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και κατεψυγμένων τροφίμων. Η εταιρεία έχει ετήσια έσοδα άνω των 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

  Kabirou Mbodje
  Πηγή: Μεταφορά χρημάτων

  Ο 53χρονος επιχειρηματίας της Σενεγάλης είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Wari, της δημοφιλέστερης υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων στη Σενεγάλη. Η Wari, την οποία ο Mbodje ίδρυσε το 2008, συγκεντρώνει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη Σενεγάλη σε σχέση με διεθνείς γίγαντες του τομέα μεταφοράς χρημάτων όπως η Moneygram και η Western Union. Η Wari λειτουργεί πλέον από περισσότερα από 20.000 καταστήματα σε όλη τη Σενεγάλη και 500.000 σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 300 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται σε 60 χώρες. Η Wari είχε πέρυσι έσοδα ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

  Ameth Amar
  Πηγή: Τρόφιμα

  Ο 66χρονος Ameth Amar, είναι από τους πιο γνωστούς και πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς ηγέτες της Σενεγάλης. Το 1996 ίδρυσε την New Africa, μια βιομηχανική εταιρεία της Σενεγάλης που παράγει αλεύρι σίτου, ζωοτροφές, πουλερικά, ιχθυοτροφές και ζυμαρικά. Τα ετήσια έσοδα υπερβαίνουν τα 130 εκατομμύρια δολάρια και η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 400 άτομα. Ο Amar ελέγχει το σύνολο της εταιρείας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,7 δισ. $

  -1.625,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,1 δισ. $

  -709,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,8 δισ. $

  -1.079,9 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  69,5 δισ. $

  -1.387,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  61,9 δισ. $

  +614,7 εκ. $