Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Ιαν-2018 12:16

  Μαζί με την κρυπτο-μανία, αυξάνεται και το χρέος των πιστωτικών καρτών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μαζί με την κρυπτο-μανία, αυξάνεται και το χρέος των πιστωτικών καρτών

  Του Panos Mourdoukoutas

  Μαζί με την κρυπτο-μανία, αυξάνεται και το χρέος των πιστωτικών καρτών.

  Η βουτιά του bitcoin κατά 25% από το ιστορικό υψηλό του επίπεδο θα καταστήσει πιο δύσκολο για ορισμένους επενδυτές να πληρώσουν τις οφειλές της πιστωτικής τους κάρτας –για αυτούς συγκεκριμένα που δανείστηκαν χρήματα μέσω των πιστωτικών τους καρτών για να αγοράσουν το ψηφιακό νόμισμα.

  Και αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να επιταχύνει τη διόρθωση για κάθε ψηφιακό νόμισμα, καθώς το πιο πιθανό είναι αυτοί οι επενδυτές να πανικοβληθούν και να ρευστοποιήσουν τις συμμετοχές τους.

  Πόσοι επενδυτές έχουν χρησιμοποιήσει τις πιστωτικές τους κάρτες για να αγοράσουν bitcoin; Το 18,15%.

  Αυτό σύμφωνα με έρευνα για τους επενδυτές του bitcoin που δημοσίευσε πρόσφατα το LendEDU. Στο μεταξύ, το 22,13% των επενδυτών που χρησιμοποίησαν πιστωτικές κάρτες για να χρηματοδοτήσουν τις αγορές bitcoin, δεν εξόφλησαν τις πιστωτικές τους κάρτες μετά την αγορά του κρυπτονομίσματος.

  Η έρευνα περιλάμβανε 564 Αμερικάνους που επένδυσαν στο Bitcoin. Το δείγμα είναι μικροσκοπικό, και για αυτό τα ευρήματά της έρευνας πρέπει να ερμηνεύονται με ιδιαίτερη επιφύλαξη.

  Παρολαυτά, αποτελούν ένδειξη της κερδοσκοπίας που λαμβάνει χώρα πίσω από το εντυπωσιακό ράλι του bitcoin  και άλλων κρυπτονομισμάτων –ένα παιχνίδι υψηλού ρίσκου που θα μπορούσε να αφήσει τους επενδυτές με μεγάλες απώλειες και μεγάλες οφειλές στις πιστωτικές τους κάρτες οι οποίες επιβαρύνουν με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια.

  Coin 7d change*
  Bitcoin (BTC) 5.60%
  Ripple 132.10
  Ethereum (ETH) 36.28

  *Έως τις 4 Ιανουαρίου 2018

  "Ανάλογα με το πού βρίσκεται ο επενδυτής, οι νόμοι ρύθμισης της τοκογλυφίας καλούν για επιτόκια που κυμαίνονται από το 4,75% έως το 45%", λέει ο Michael Brown, αναλυτής ερευνών της LendEDU. "Για να μην αναφέρουμε, ότι οι εταιρείες πιστωτικών καρτών μπορούν να χρεώσουν τα ARP’s όσο θέλουν αρκεί ο κάτοχος της κάρτας να συμφωνήσει και να υπογράψει.

  Οι επενδυτές φαίνεται να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για αυτές τις χρεώσεις, αλλά δεν τους πειράζει. Ο Amna Rizvi είναι ένας από αυτούς. "Εμείς (GadgTecs.com) χρησιμοποιήσαμε έναν αριθμό επιλογών για να αγοράσουμε bitcoins, συνεπώς θεωρώ πως θα είμαι εξαιρετικό παράδειγμα για την καταχώρισή σας", λέει ο Rizvi. "Χρησιμοποιήσαμε αρχικά πιστωτική κάρτα επειδή δεν είχαμε χρήματα σε άλλο λογαριασμό. Χρησιμοποιήσαμε ένα πορτοφόλι bitcoin στο CoinBase.com και αγοράσαμε μέσω του coinbase. Ήταν κάπως μπερδεμένο, καθώς στην αρχή έπρεπε να επικυρώσουμε ότι είναι η δική μας πιστωτική κάρτα (ανέβασμα ταυτότητας, ανέβασμα φωτογραφίας μας κλπ) αλλά νομίζω ήταν για να αποφύγουμε την απάτη. Χρεωθήκαμε προμήθεια περίπου 4% από την εταιρεία πιστωτικών καρτών (το γνωρίζαμε) αλλά στο τέλος, μείναμε ευχαριστημένοι επειδή το bitcoin αυξήθηκε σε τιμή (αγοράσαμε στα $8000) και πάλι μας χάρισε ένα ικανοποιητικό κέρδος!".

  O Hyun Lee είναι μια άλλη περίπτωση. "Όπως γνωρίζετε, οι πιστωτικές κάρες έχουν ένα ελάχιστο όριο δαπάνης. Από τη στιγμή που επενδύω και συναλλάσσομαι ενεργά, δεν έχει σημασία από που στέλνω τα χρήματα", λέει ο Lee. "Από τη στιγμή που πρέπει να ξοδέψω χρήματα από την πιστωτική μου ούτως ή άλλως, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσω;"

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  139,8 δισ. $

  +744,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,8 δισ. $

  +318,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,7 δισ. $

  +472,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,9 δισ. $

  +335,8 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  63,0 δισ. $

  +311,4 εκ. $