Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιαν-2018 12:48

  Τρεις συμβουλές από τον 7 φορές νικητή του λαχείου στις ΗΠΑ - Αξίζει να τις ακολουθήσουμε;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τρεις συμβουλές από τον 7 φορές νικητή του λαχείου στις ΗΠΑ - Αξίζει να τις ακολουθήσουμε;

  Του Panos Mourdoukoutas

  Καθένας έχει το όνειρο να γίνει πλούσιος στο λεπτό. Κάποιοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι για τις ανέσεις και τα διάφορα "τρόπαια" που έχει να προσφέρει ο πλούτος: Πολυτελή σπίτια, αμάξια, κομψά σκάφη, ακριβά ρούχα, υπερθεάματα σε πολυτελή εστιατόρια, ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς. Άλλοι, πάλι, θέλουν να γίνουν πλούσιοι για την οικονομική ανεξαρτησία και ασφάλεια που μπορεί να τους εξασφαλίσει ο πλούτος.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο. Ένας από αυτούς είναι να γίνεις κομμάτι της κρυπτο-μανίας, ψάχνοντας για το επόμενο Bitcoin, Ethereum και Ripple που θα μπορούσε να σου αποφέρει αστρονομικά ποσά αποδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να χάσεις όλα τα χρήματά σου, εάν επιλέξεις το λάθος νόμισμα.

  Ένας άλλος τρόπος είναι να αγοράσεις λαχνούς για το Powerball και το Mega Millions (σ.σ. εάν είσαι στην Αμερική), με το ποσό που μοιράζουν, εάν σημειωθεί τζακ ποτ, να ξεπερνάει τα 400 εκατ. δολ.. 

  Το πρόβλημα είναι ότι οι πιθανότητες να πετύχεις το τζακ ποτ είναι εξαιρετικά χαμηλές και αυτό ισχύει για κάθε κλήρωση ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το ποσό που μοιράζει. 

  Ωστόσο, υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να πετύχεις το τζακ ποτ, σύμφωνα με τον επτά φορές μεγάλο νικητή του λαχείου, Richard Lustig. 

  "Τα τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις σε μια κλήρωση λαχείου είναι να διαλέξεις κάποιους αριθμούς και να επιμένεις κάθε φορά, να ορίσεις ένα budget και να μην ξοδέψεις ποτέ τα λεφτά για το ενοίκιο ή το σουπερμάρκετ, για να παίξεις στο λαχείο", σημειώνει ο Richard.

  Όντως; Για να τα πάρουμε με τη σειρά:

  1. Διάλεξε κάποιους αριθμούς και μείνε πιστός σε αυτούς κάθε φορά που παίζεις. Η συγκεκριμένη συμβουλή είναι μαθηματικά λαθεμένη. Το Powerball και το Mega Millions βασίζονται σε τυχαίους λαχνούς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αριθμοί έχουν ίσες πιθανότητες να επιλεγούν. Επομένως, εξοικονόμησε την ενέργεια που θα κατανάλωνες στην αναζήτηση για γενέθλια ή άλλους τυχερούς αριθμούς.

  2. Όρισε ένα budget. Είναι μια συνετή συμβουλή, καθώς ακολουθώντας την, δεν θα καταλήξεις να έχεις χρεοκοπήσει, στοιχηματίζοντας όλα σου τα λεφτά σε λαχεία. Ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με το πώς θα αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις.

  3. Ποτέ μην ξοδεύεις τα χρήματα για το ενοίκιο ή το σουπερμάρκετ, για να παίξεις στο λαχείο. Και αυτή είναι συνετή συμβουλή, καθώς δεν θα καταλήξεις άστεγος ή πεινασμένος. Εντούτοις, δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες που έχεις να πετύχεις το τζακ ποτ. 

  Με άλλα λόγια, οι συμβουλές του Richard είναι είτε μαθηματικά λαθεμένες, είτε άσχετες με το συγκεκριμένο θέμα. 

  Εγείρονται, λοιπόν, σοβαρά ερωτήματα για το εάν και πώς ο Richard κέρδισε το λαχείο τόσες πολλές φορές. Και οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του Richard δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του να παράσχουν τη λίστα με τις νίκες του και να γνωστοποιήσουν το ποσό που κέρδισε και το ποσό που ξόδεψε για να κερδίσει αυτά τα λαχεία. 

  Επομένως, υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει κανείς για να αυξήσει τις πιθανότητες να πετύχει το τζακ ποτ;

  Ναι. Να συμμετέχει από κοινού με άλλους σε μια λοταρία, εάν είναι πρόθυμος να μοιραστεί τα χρήματα του τζακ ποτ. 

  ** Ο Panos Mourdoukoutas είναι συνεργάτης του Forbes και οι απόψεις που εκφράζει είναι προσωπικές. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  162,0 δισ. $

  +3.170,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  97,9 δισ. $

  -20,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  90,2 δισ. $

  +178,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  84,1 δισ. $

  -504,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  68,1 δισ. $

  -740,8 εκ. $