Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Δεκ-2017 15:05

  Η Amazon ξεπερνά την Apple και την Alphabet

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Amazon ξεπερνά την Apple και την Alphabet

  Του Panos Mourdoukoutas

  ​Το Amazon.com, που δραστηριοποιείται στο online λιανικό εμπόριο, ξεπερνά την Apple και την Alphabet. Έτσι είναι η κατάσταση στη Wall Street.

  Οι μετοχές της Amazon είδαν αύξηση 52,70% σε έναν χρόνο και 379,14% τα τελευταία πέντε χρόνια, σε σύγκριση με τα 50,73% και 140,30% της Apple, και τα 34,20% και 205,10% της Alphabet.

  Τι θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απόδοση της Amazon στη Wall Street; Η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί από μια πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Drucker, σύμφωνα με την οποία το Amazon.com βαθμολογείται ως η καλύτερη εταιρεία του κόσμου, αφήνοντας πίσω της τόσο την Apple όσο και την Alphabet.

  Η έρευνα του Ινστιτούτου Drucker βαθμολογεί τις 500 καλύτερες εταιρείες βάσει των επιδόσεών τους σε πέντε τομείς: ικανοποίηση του καταναλωτή, ανάπτυξη των υπαλλήλων, καινοτομία, κοινωνική υπευθυνότητα, καθώς και οικονομική δύναμη.

  Και οι τρεις εταιρείες (Amazon, Apple, Alphabet) είναι πολύ κοντά όσον αφορά τον πρώτο παράγοντα, αυτόν της ικανοποίησης του καταναλωτή. Οι Apple και Alphabet νικούν την Amazon στην ανάπτυξη των υπαλλήλων, την κοινωνική υπευθυνότητα και την οικονομική δύναμη.

  Υπάρχει όμως ένας παράγοντας βάσει του οποίου η Amazon ξεπερνά τις άλλες δύο, και με μεγάλη διαφορά: η καινοτομία. Η βαθμολογία της Amazon, όσον αφορά την καινοτομία, είναι διπλάσια των βαθμολογιών που συγκεντρώνουν οι Apple και Alphabet.

  Και αυτός είναι ο λόγος που η Amazon έχει καταφέρει να προπορευθεί έναντι των Apple και Alphabet στη Wall Street.

  Προφανώς, στις εταιρείες τεχνολογίας ο παράγοντας της καινοτομίας ξεπερνά καθετί άλλο στη Wall Street. Και αυτό για έναν προφανή λόγο: κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών και ενισχύει τη θέση της εταιρείας στην αγορά.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  134,8 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  97,7 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,9 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  65,7 δισ. $