Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Δεκ-2017 14:18

  Η Walmart θα μπορούσε να ξεπεράσει την Amazon το 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Walmart θα μπορούσε να ξεπεράσει την Amazon το 2018

  Του Panos Mourdoukoutas

  ​Η Walmart κατάφερε να αντιστρέψει τους όρους απέναντι στην Amazon το τελευταίο διάστημα, εφαρμόζοντας τακτικές "έξυπνης τιμολόγησης" των προϊόντων της, ενισχύοντας τη θέση της στην παραδοσιακή λιανική και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Και έχει επιτυχία αυτή η στρατηγική, τουλάχιστον στη Wall Street, όπου η Walmart πλησιάζει την Amazon.

  Οι μετοχές της Walmart σημείωσαν άνοδο κατά 24,55% τους τελευταίους έξι μήνες και 41,71% ετησίως σε σύγκριση με 16,39% και 53,85% της Amazon.

  Τα τελευταία χρόνια, η Walmart έχει επεκταθεί επιθετικά στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, προσλαμβάνοντας προγραμματιστές λογισμικού και διαδικτυακούς πωλητές και αξιοποιώντας τη μεγάλη παρουσία της στο λιανικό εμπόριο για την ταχύτερη παράδοση εμπορευμάτων.

  Και αυτή η στρατηγική έχει αποδώσει καρπούς, όπως αποδεικνύεται από την ταχεία αύξηση των online πωλήσεων της εταιρείας, οι οποίες βοήθησαν στην εκ νέου ανάφλεξη της συνολικής αύξησης των συνολικών πωλήσεων.

  Η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στην αξία των μετοχών της εταιρείας, ξεπερνώντας μάλιστα τις αντίστοιχες επιδόσεις της Amazon.

  "Και οι δύο εταιρείες έχουν τη σωστή στρατηγική, που είναι κρίσιμο για τη μελλοντική τους πορεία", σχολίασε ο John Malindretos, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο William Paterson. "Η Walmart είναι η καλύτερη εταιρεία λιανικής με φυσικά καταστήματα και η Amazon κυριαρχεί στο διαδίκτυο. Βέβαια, η Walmart έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται πιο εντατικά στο online εμπόριο, και τα πηγαίνει πολύ καλά. Αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στις δύο, θα διάλεγα τη Walmart".

  Οι λόγοι που κάνουν τον Malindretos να επιλέξει τη Walmart δεν είναι άλλοι από τη δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά και λόγω της ρευστότητας. 

  "Πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη επενδύοντας στην υποδομή ιστού. Προφανώς, μπορεί να μετατρέψει μερικά από τα καταστήματά της σε ηλεκτρονικές αποθήκες. Έτσι, η Walmart έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί επιτυχώς στον online στίβο", προσθέτει ο καθηγητής.

  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Malindretos, ο ισχυρισμός που κυκλοφορεί πως το παραδοσιακό λιανικό εμπόριο οδεύει προς εξαφάνιση, καταρρίπτεται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  139,0 δισ. $

  +727,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,5 δισ. $

  +74,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,3 δισ. $

  +225,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,8 δισ. $

  -489,9 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  62,7 δισ. $

  +476,2 εκ. $