Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Σεπ-2017 00:03

  Οι κυρώσεις έναντι της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ζήτηση των Bitcoins

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι κυρώσεις έναντι της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ζήτηση των Bitcoins

  Του Naeem Aslam

  Σε περιόδους αβεβαιότητας, το "έξυπνο" χρήμα είναι πάντα πρόθυμο να αναζητήσει ευκαιρίες που θα μπορούσαν να το προστατεύσουν από τυχόν κινδύνους ζημίας. Ο όρος "αντιστάθμιση κινδύνου" δημιουργήθηκε με βάση αυτή την ιδέα. Οι επενδυτές περιμένουν καιρό τώρα τη μαζική απόσυρση τοποθετήσεων ή τη διόρθωση της τρέχουσας "αγοράς ταύρων" που προκλήθηκε από την οικονομική κρίση. Και πάλι, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έρχεται το τέλος της "αγοράς ταύρων". Ωστόσο, όταν οι αγορές αρχίσουν να εμφανίζουν κάποιες "ρωγμές", το έξυπνο χρήμα, όχι μόνο αναγνωρίζει τις ρωγμές στην αγορά ταύρων πολύ πριν από οποιονδήποτε άλλο, αλλά και λαμβάνει μέτρα για να προστατευτεί από τον κίνδυνο που αυτές προκαλούν. Με άλλα λόγια, όταν βλέπετε τα συστατικά μιας συνταγής στο τραπέζι του σεφ, ξέρετε ότι πρόκειται να μαγειρέψει αυτή τη συνταγή. Αυτό που κάνετε, είναι απλώς να προετοιμαστείτε να φάτε το συγκεκριμένο φαγητό.
   
  Το Bitcoin, παρά τη μεταβλητότητά του, κατείχε εξέχουσα θέση όσον αφορά τις επιλογές για risk off τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της σημαντικής περιόδου μεταβλητότητας της αγοράς. Η Βόρεια Κορέα έχει διαδραματίσει παραπάνω από σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων και έχουμε δει την τιμή του Bitcoin να "εκτοξεύεται" λόγω αυτών. Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι σε μεγάλο βαθμό μη ρυθμιζόμενη αγορά (αν και πολλές κεντρικές τράπεζες προσπαθούν ενεργά να ρυθμίσουν αυτή την αγορά, κάτι το οποίο όχι μόνο θα περιορίσει τη μεταβλητότητα, αλλά και θα ενισχύσει την εξίσωση της ζήτησης).

  Μετά την πρόσφατη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους και πίεσαν τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν κυρώσεις στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, ο ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα, το οποίο προβλέπει ότι οι εισαγωγές διυλισμένων πετρελαιοειδών προϊόντων θα μειωθούν σε 2 εκατομμύρια βαρέλια ετησίως και θα απαγορευτούν οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα. Οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να περιοριστεί η ικανότητα της χώρας να λάβει οποιοδήποτε σκληρό νόμισμα.
   
  Ωστόσο, αυτές οι κυρώσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν τον Kim Jong-un από τα πυρηνικά του σχέδια και δεν υπάρχουν ελπίδες να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στην πραγματικότητα, η χώρα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την εξασφάλιση περισσότερων Bitcoins μαζί με πολλά άλλα κρυπτονομίσματα. Η Βόρεια Κορέα διαθέτει έναν στρατό από hackers, που στοχεύει συνεχώς τη Νότια Κορέα, η οποία αποτελεί εμπορικό "κόμβο" για τα κρυπτονομίσματα. Αυτή η στρατηγική θα βοηθούσε τη χώρα να παρακάμψει πολλούς εμπορικούς περιορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι νέες κυρώσεις. Επιπλέον, η μαζική δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων κέρδισε την προσοχή του Kim και για τους traders κρυπτονομισμάτων, αυτό αποτελεί ευκαιρία. Μια υψηλότερη ζήτηση για τα κρυπτονομίσματα μόνο να ενισχύσει θα μπορούσε την τιμή τους.
   
  Γνωρίζουμε ότι το Βitcoin είναι ενισχυμένο σχεδόν κατά 358% τον τελευταίο χρόνο μέχρι και σήμερα και νομίζω ότι το νόμισμα θα μπορούσε να αγγίξει το επίπεδο των 5.500 δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Δεδομένης της μεταβλητότητας γύρω από το κρυπτονόμισμα, τώρα είναι δυνατό να αντισταθμίσετε τον κίνδυνο. Αρκετοί brokers παρέχουν τη δυνατότητα για συναλλαγές Bitcoins μέσω CFDs ("Συμβόλαια επί της Διαφοράς") με μόχλευση 25 προς 1. Η πιο απλή στρατηγική για τους επενδυτές Bitcoins προκειμένου να αντισταθμίζουν τον κίνδυνο αν ανησυχούν για μια πτώση της τιμής του, θα μπορούσε να είναι η πώληση των Bitcoin CFDs για να προστατεύσουν τις θέσεις τους (οποιαδήποτε πτωτική κίνηση θα ήταν κερδοφόρα επειδή o επενδυτής θα προχωρούσε σε ανοικτή πώληση -short position).
   
  Όσο τρελό κι αν ακούγεται το να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Bitcoin CFDs για να προστατευτείτε από το επενδυτικό ρίσκο, θα μπορούσε να είναι η απάντηση για όσους ανησυχούν για την αγορά κρυπτονομισμάτων.
   
  Να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, δεν κατέχω θέσεις σε Bitcoin.

  Το άρθρο είναι από συνεργάτη του Forbes και οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  142,7 δισ. $

  -1.347,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  92,5 δισ. $

  -295,3 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,6 δισ. $

  +128,9 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  77,4 δισ. $

  +355,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  77,3 δισ. $

  -418,2 εκ. $