Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Αυγ-2017 16:32

  Οι αμερικανικές πόλεις με την ταχύτερη ανάπτυξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι αμερικανικές πόλεις με την ταχύτερη ανάπτυξη

  Του Karsten Strauss

  Οι οικονομίες, όπως και να τις δούμε, αφορούν αγορές και πωλήσεις, αλλά και ανθρώπους που εργάζονται για να πληρώνουν τα προς το ζην. Εξετάζοντας τις διάφορες περιφέρειες της χώρας, υπάρχουν πόλεις με αξιοσημείωτη ανάπτυξη της απασχόλησης.    

  Κάποιες από τις μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξάνουν το εργατικό δυναμικό τους ταχύτερα από άλλες. Για αν δούμε ποιες αναπτύσσονται ταχύτερα, αρκεί να κοιτάξουμε την ανάλυση της Headlight Data, η οποία βασίζεται στα στοιχεία που δημοσίευσε το ομοσπονδιακό γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS). Η μελέτη εστιάζει  στην ποσοστιαία αύξηση του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού, εξετάζοντας μια περίοδο από το 2015 ως το 2016.  

  Από όλες τις μητροπολιτικές περιοχές αυτή με την μεγαλύτερη αύξηση στην απασχόληση ήταν αυτή του Grand Rapids στο Μίσιγκαν. Στο διάστημα 2015-2016 αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του BLS. Και για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, στο αντίστοιχο διάστημα, η αύξηση της απασχόλησης συνολικά στις ΗΠΑ ήταν της τάξης του 1,7%.   

  Το Grand Rapids, του οποίου το εργατικό δυναμικό τον περασμένο Μάιο ανερχόταν σε 575.563 άτομα, είδε επίσης ρυθμό ανάπτυξης με αύξηση 0,86%.  

  Η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στις ΗΠΑ, είναι αυτή του Ορλάντο στη Φλόριντα, του οποίου η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή περιλαμβάνει  τα Kissimmee και Sandford και απασχολεί 1,3 εκατομμύρια άτομα ως εργατικό δυναμικό. Η αύξηση του στην περίοδο 2015-2016 ανήλθε στο 4,2%.

  Η περιοχή του Nashville βρέθηκε στην τρίτη θέση με οικονομική ανάπτυξη γύρω στο 4% για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Επίσης το Nashville είχε αύξηση της απασχόλησης σε ποσοστό 1,84%.

  Η Headlight Data προέβη και σε ανάλυση για τις βραδύτερα αναπτυσσόμενες μητροπολιτικές περιοχές. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Oklahoma City. Η περιοχή που έχει καταγεγραμμένους 666.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, είδε την απασχόληση να συρρικνώνεται κατά 0,8%, ενώ η ανάπτυξη της υποχώρησε κατά 2,33%.    

  Την Oklahoma City ακολουθεί το Χιούστον του Τέξας, με εργατικό δυναμικό που φτάνει τα 3,3 εκατομμύρια άτομα. Η περιοχή είχε μείωση της απασχόλησης κατά 0,3%, ενώ μειωμένη κατά 2,23% ήταν και η ανάπτυξη.   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  142,4 δισ. $

  -95,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  92,4 δισ. $

  +14,1 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,7 δισ. $

  +293,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  78,1 δισ. $

  +600,4 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  76,1 δισ. $

  -325,1 εκ. $