Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Αυγ-2017 11:10

  Οι συνιδρυτές της Snap έχασαν 1 δισ. δολ. μετά τα αποτελέσματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι συνιδρυτές της Snap έχασαν 1 δισ. δολ. μετά τα αποτελέσματα

  Της Kate Vinton 

  Η πρόσφατα εισηγμένη Snap έχει υποστεί σημαντικές πιέσεις από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο, με πολλούς επενδυτές να προχωρούν σε πωλήσεις των μετοχών τους. Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Snap, ο Διευθύνων Σύμβουλος Evan Spiegel και ο συνιδρυτής του Bobby Murphy, ωστόσο, δεν είναι μεταξύ των πωλητών. Σύμφωνα με τον E. Spiegel, κανένας από τους δύο δεν σκοπεύει να πουλήσει καμία μετοχή της Snap το 2017.

  Πρόκειται για μια κίνηση που ίσως αργότερα μετανιώσουν. Η μετοχή της Snap πραγματοποίησε "βουτιά” σχεδόν 17% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε χαμηλά κέρδη δεύτερου τριμήνου, ενώ τα έσοδα, τα κέρδη και οι χρήστες της εφαρμογής ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Η "βουτιά” κόστισε 500 εκατ. δολ. σε κάθε μία από τις περιουσίες του Spiegel και του Murphy. Μετά το κλείσιμο της Wall Street ο καθένας είχε μετοχές αξίας 2,6 δισ. δολ., ενώ πριν το κλείσιμο η αξία τους αντιστοιχούσε στα 3,1 δισ. δολ..

  Μία αιτία για την πτώση ήταν το γεγονός ότι η Snap ανέφερε ότι επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των χρηστών της εφαρμογής κατά το δεύτερο τρίμηνο. Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 7,3 εκατ. ή 4% από το πρώτο έως το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 10 εκατ. καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Η Snap ανακοίνωσε επίσης έσοδα ύψους 181,7 εκατ. δολ., κάτω από τις προσδοκίες αναλυτών για έσοδα ύψους 186,8 εκατ. δολ. και καθαρές ζημιές 16 σεντς ανά μετοχή, μεγαλύτερες από τα 14 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές.

  Τουλάχιστον οι ιδρυτές δεν έχασαν τόσα, όσα έχασαν όταν η Snap ανακοίνωσε τα αποτελέσματα α' τριμήνου τον Μάιο. Η μετοχή της Snap υποχώρησε κατά 24% την επομένη της ημέρας, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, στερώντας από τις περιουσίες του Spiegel και του Murphy 1,2 δισ. δολ.

  Ο Spiegel και ο Murphy έχουν αρκετό χρόνο να κερδίσουν τα χρήματά τους πίσω, ή να χάσουν ακόμα περισσότερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  -1.268,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  93,8 δισ. $

  -17,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  -1.108,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,5 δισ. $

  -900,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  79,0 δισ. $

  -428,3 εκ. $