Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Αυγ-2017 17:23

  Πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας ο Κινέζος Ma Huateng της Tencent

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας ο Κινέζος Ma Huateng της Tencent

  Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας κατέκτησε για πρώτη φορά ο Ma Huateng, πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας διαδικτύου Tencent. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που ο Ma Huateng κατακτά την αντίστοιχη πρωτιά και για την Κίνα. 

  Η κατά 2,95% άνοδος στις μετοχές της Tencent στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σήμερα πρόσθεσε σχεδόν 1 δισ. δολ. στην περιουσία του Ma Huateng, η οποία σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes σε πραγματικό χρόνο ανέρχεται στα 36,2 δισ. δολ. Η άνοδος αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει ο Jack Ma, πρόεδρος της Alibaba (η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 35,6 δισ. δολ.), την πρώτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας και να βρεθεί στη δεύτερη. 

  Η άνοδος τόσο της Tencent όσο και της  Alibaba αντανακλούν την εκρηκτική άνοδο που καταγράφουν οι υπηρεσίες μέσω διαδικτύου στην Κίνα, την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου η οποία παράλληλα έχει και το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Ενώ η Alibaba, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι περισσότερο γνωστή για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου που παρέχει και για τον εξωστρεφή και διάσημο πρόεδρό της, η Tencent η οποία είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, είναι λιγότερο γνωστή εκτός Κίνας. Ο πρόεδρός της δε είναι χαμηλότερων τόνων, με υπόβαθρο μηχανικού. 

  Η Tencent παρέχει μεγάλη ποικιλία δημοφιλών υπηρεσιών και προϊόντων, από πληρωμές και παιχνίδια μέχρι την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

  Ο πρόεδρος της Tencent κατακτώντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, ξεπέρασε τον Ινδό Mukesh Ambani και τον Li Ka-shing του Χονγκ Κονγκ. Πλέον, ο Ma Huateng είναι ο 18ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με τον Ambani να βρίσκεται στην 19η θέση, τον Jack Ma στην 20η και τον Li Ka-shing στην 21η. Μόνο 1,3 δισ. δολ. χωρίζει τον Ma από τον Li, γεγονός που σημαίνει ότι οι τέσσερις Ασιάτες μεγιστάνες πιθανότατα θα αλλάζουν θέσεις στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  -1.268,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  93,8 δισ. $

  -17,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  -1.108,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,5 δισ. $

  -900,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  79,0 δισ. $

  -428,3 εκ. $