Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 06-Αυγ-2017 11:17

  Ο John Fort είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος των ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο John Fort είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος των ΗΠΑ

  Της Kelly Phillips Erb

  Η αμερικανική εφορία (IRS) παρουσίασε και επίσημα τον νέο επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, τον John D. (Don) Fort, ο οποίος αντικατέστησε τον Richard Weber, ο οποίος αποχώρησε από την υπηρεσία.

  Ο Fort είναι επιφορτισμένος με το τμήμα του IRS το οποίο ερευνά όλες τις φορολογικές παραβάσεις και τα συναφή οικονομικά εγκλήματα. Η νέα θέση, δεν του είναι άγνωστη καθώς έχει υπηρετήσει στο εφοριακό σώμα επί 26 χρόνια. Το 1991 ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδικός ερευνητής οικονομικών εγκλημάτων στο τμήμα της Βαλτιμόρης. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε άλλα πόστα- πάντα στην δίωξη οικονομικού εγκλήματος- σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.   

  Πλέον έχει υπό τις διαταγές του 3.300 εργαζομένους που δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων οι 2.200 είναι ειδικοί πράκτορες, οι οποίοι ερευνούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, οικονομικές παραβάσεις, ξέπλυμα χρήματος, υποθέσεις διαφθοράς, ηλεκτρονικά οικονομικά εγκλήματα, υποθέσεις ναρκωτικών και χρηματοδότηση τρομοκρατών.   

  Στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος είναι και η αρωγή στις έρευνες άλλων αστυνομικών υπηρεσιών σε άλλες εγκληματικές υποθέσεις. Παράλληλα είναι η μόνη ομοσπονδιακή υπηρεσία που έχει την εξουσιοδότηση αν ερευνά και να προτείνει διώξεις για περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Σκοποί της υπηρεσίας είναι να αποτρέπει τη φοροδιαφυγή, να ενθαρρύνει την εθελοντική συμμόρφωση προς τις φορολογικές υποχρεώσεις και να προωθεί την εμπιστοσύνη του κόσμους προς το φορολογικό σύστημα. Σύμφωνα με τον Fort, αυτές είναι οι προτεραιότητες και δεν πρόκειται να αλλάξουν επί των ημερών του.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  -1.268,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  93,8 δισ. $

  -17,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  -1.108,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,5 δισ. $

  -900,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  79,0 δισ. $

  -428,3 εκ. $