Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 06-Αυγ-2017 11:17

  Ο John Fort είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος των ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο John Fort είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος των ΗΠΑ

  Της Kelly Phillips Erb

  Η αμερικανική εφορία (IRS) παρουσίασε και επίσημα τον νέο επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, τον John D. (Don) Fort, ο οποίος αντικατέστησε τον Richard Weber, ο οποίος αποχώρησε από την υπηρεσία.

  Ο Fort είναι επιφορτισμένος με το τμήμα του IRS το οποίο ερευνά όλες τις φορολογικές παραβάσεις και τα συναφή οικονομικά εγκλήματα. Η νέα θέση, δεν του είναι άγνωστη καθώς έχει υπηρετήσει στο εφοριακό σώμα επί 26 χρόνια. Το 1991 ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδικός ερευνητής οικονομικών εγκλημάτων στο τμήμα της Βαλτιμόρης. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε άλλα πόστα- πάντα στην δίωξη οικονομικού εγκλήματος- σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.   

  Πλέον έχει υπό τις διαταγές του 3.300 εργαζομένους που δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων οι 2.200 είναι ειδικοί πράκτορες, οι οποίοι ερευνούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, οικονομικές παραβάσεις, ξέπλυμα χρήματος, υποθέσεις διαφθοράς, ηλεκτρονικά οικονομικά εγκλήματα, υποθέσεις ναρκωτικών και χρηματοδότηση τρομοκρατών.   

  Στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος είναι και η αρωγή στις έρευνες άλλων αστυνομικών υπηρεσιών σε άλλες εγκληματικές υποθέσεις. Παράλληλα είναι η μόνη ομοσπονδιακή υπηρεσία που έχει την εξουσιοδότηση αν ερευνά και να προτείνει διώξεις για περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Σκοποί της υπηρεσίας είναι να αποτρέπει τη φοροδιαφυγή, να ενθαρρύνει την εθελοντική συμμόρφωση προς τις φορολογικές υποχρεώσεις και να προωθεί την εμπιστοσύνη του κόσμους προς το φορολογικό σύστημα. Σύμφωνα με τον Fort, αυτές είναι οι προτεραιότητες και δεν πρόκειται να αλλάξουν επί των ημερών του.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:51 17/08

  Χιόνι στις ΗΠΑ στη μέση του καλοκαιριού;

  Στο κλίμα του 21ου αιώνα, τα κύματα θερμότητας τα Χριστούγεννα στον βόρειο πόλο και οι συμβουλές για χειμερινό καιρό το καλοκαίρι είναι μόνο μέρος του νέου φυσιολογικού.

  11:31 17/08

  Η προσπάθεια της Wells Fargo να εξιλεωθεί

  H Εlizabeth "Betsy" Duke, πρώην μέλος του δ.σ. της Federal Reserve, αναλαμβάνει μία από τις πιο εξέχουσες θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα ως πρόεδρος της Wells Fargo.