Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Αυγ-2017 19:21

  Νέο "όπλο" για την καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων από το Facebook

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Kathleen Chaykowski 

  Αρκετό καιρό μετά τις προεδρικές εκλογές, όταν το Facebook ξεκίνησε τον "πόλεμο” απέναντι στη διάδοση ψεύτικων πολιτικών ειδήσεων, το κοινωνικό δίκτυο συνεχίζει να λαμβάνει νέα μέτρα για την καταπολέμηση ψευδών πληροφοριών στην εφαρμογή.

  Την Πέμπτη, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα βελτιώσει το χαρακτηριστικό "Σχετικά Άρθρα" για να ελαχιστοποιήσει την κυκλοφορία και τη μετάδοση των ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων στις αρχικές σελίδες των χρηστών. Χρησιμοποιώντας μία νέα τεχνολογία, το Facebook ανακοίνωσε ότι τώρα μπορεί να εντοπίσει έναν μεγαλύτερο όγκο δυνητικών hoaxes στο κοινωνικό δίκτυο και να τα κατευθύνει πιο γρήγορα σε μια μηχανή ελέγχου ψευδών ειδήσεων. Όταν οι μηχανές ελέγχου αξιολογήσουν την είδηση, το Facebook μπορεί να υποδείξει στους χρήστες σχετικά άρθρα κάτω από την αρχική ανάρτηση. Τα σχετικά άρθρα μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν μια δημοσίευση που έχει συνταχθεί από άλλη πηγή που θα περιγράφει την αρχική είδηση. Το χαρακτηριστικό αυτό εξελίσσεται πλέον ευρύτερα στις ΗΠΑ και επεκτείνεται στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Το Facebook δήλωσε ότι μπορεί να επεκτείνει περαιτέρω το εργαλείο αυτό, ανάλογα με τις ανάγκες των χωρών.

  "Εάν πολλοί άνθρωποι μιλάνε για ένα θέμα ή εάν μία μηχανή ελέγχου γεγονότων έχει ελέγξει ένα άρθρο, η έρευνά μας έδειξε ότι η προβολή σχετικών άρθρων είναι πραγματικά χρήσιμη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εντοπίσουν εάν τα νέα που διαβάζουν είναι παραπλανητικά ή ψευδή", δήλωσε η διευθυντής προϊόντων του Facebook Sara Su σε τηλεφωνική συνέντευξη. "Επίσης, τους διαθέτει ένα ευρύτερο περιβάλλον για να τους βοηθήσει να λάβουν νεότερες πληροφορίες σχετικά με το τι διαβάζουν και μοιράζονται στο Facebook".

  Οι πληροφορίες από τους χρήστες και τις μηχανές ελέγχου βοηθούν το Facebook να βελτιώσει αυτή την τεχνολογία, δήλωσε η Su. "Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι όσο πιο γρήγορα μπορούμε να εντοπίσουμε ψευδείς ειδήσεις, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που εκτίθενται σε αυτές”, είπε η Su. "Πάντα μαθαίνουμε, δοκιμάζουμε και εξελίσσουμε την εφαρμογή. Είναι συνεχώς εξελισσόμενη".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  -1.268,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  93,8 δισ. $

  -17,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  -1.108,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,5 δισ. $

  -900,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  79,0 δισ. $

  -428,3 εκ. $