Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Αυγ-2017 17:35

  Η GoPro αναμένει να επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του 2017

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Lauren Gensler

  Καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα ανακοίνωσε η GoPro για το β' τρίμηνο, στέλνοντας τις μετοχές της υψηλότερα στις συναλλαγές της Πέμπτης.

  Η εταιρεία κατασκευής wearable καμερών βρίσκεται σε συνεχείς προσπάθειες να συρρικνώσει τις ζημιές της. Στο τρίμηνο, η GoPro ανακοίνωσε ζημιές 31 εκατ. δολ., ή 22 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με τις ζημιές 92 εκατ. δολ., ή 66 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, η GoPro είχε ζημιές 9 σεντς ανά μετοχή. Οι ζημιές αυτές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street για 25 σεντς ανά μετοχή.

  Η GoPro έχει ανακοινώσει ζημιές τα τελευταία επτά συνεχόμενα τρίμηνα, ωστόσο εκτιμά ότι είναι σε καλό δρόμο να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2017. Επανέλαβε αυτή της την υπόσχεση την Πέμπτη. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί το τρίτο τρίμηνο. Θεωρεί ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη θα μπορούσαν να φθάσουν στην καλύτερη περίπτωση τα πέντε σεντς ανά μετοχή ή στη χειρότερη, ζημιές έξι σεντς ανά μετοχή.

  "Η ισχυρή ζήτηση σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες διαχείρισης κόστους και περιθωρίου κέρδους συνέβαλαν στη θετική απόδοση των EBITDA της GoPro το δεύτερο τρίμηνο" δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Nick Woodman.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:30 15/10

  Το Bitcoin δεν είναι τουλίπες

  Όσο περισσότεροι άνθρωποι εξοικειώνονται με τα κρυπτονομίσματα, τόσο αυξάνονται η ζήτηση και η τιμή του Bitcoin.

  14:20 11/10

  Ο ρόλος της Καταλονίας στην Ισπανία -γιατί η απόσχιση δεν θα μοιάζει με το Brexit

  Είναι επίσης η κινητήρια δύναμη της οικονομίας της Ισπανίας. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ιδέα της ανεξαρτησίας πλανάται στον αέρα εδώ και αρκετό καιρό. Η απόσχιση ίσως αργήσει, αλλά θα...