Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 13:45

  "Καλά κρατούν" οι επιχειρήσεις του Trump

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Καλά κρατούν" οι επιχειρήσεις του Trump

  Του Matt Drange 

  Η  επιχειρηματική αυτοκρατορία του Προέδρου Donald Trump απέφερε έσοδα ύψους περίπου 600 εκατ. δολαρίων από τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε αργά την Παρασκευή. Τα έγγραφα, τα οποία ο Trump έπρεπε να καταθέσει στο Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας, αποκαλύπτουν κάποια στοιχεία για την επιχειρηματική του δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του πέρυσι και πλέον κατά την προεδρία του.

  Τα συνολικά έσοδα ύψους τουλάχιστον 597 εκατ. δολαρίων από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Μάιο υποχώρησαν ελαφρά, από τα 615 εκατ. δολάρια πέρυσι. Ομοίως, ο Trump δήλωσε assets αξίας τουλάχιστον 1,4 δισ. δολαρίων, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

  Μεταξύ των μεγαλύτερων πηγών εσόδων ήταν το Trump International Hotel στην Ουάσινγκτον, το οποίο έχει γίνει ένα αγαπημένο μέρος για ξένους αξιωματούχους που συνεργάζονται με τον Trump και την κυβέρνησή του, και του επέφερε σχεδόν 20 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Ο πύργος του Trump στο Λας Βέγκας που κατέχει μαζί με τον συνεργάτη και τον Phil Ruffin απέφερε περισσότερα από 41 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Το φημισμένο "Winter White House" στο Ταρμ, resort στη Φλόριντα, απέδωσε έσοδα πάνω από 37 εκατ. δολάρια. 

  Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Trump έχει πουλήσει μερικά από τα assets του και έχει παραδώσει τον έλεγχο επιχειρήσεών του στους γιους του Donald Jr. και Eric, ωστόσο το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή αξία των assets του Trump αποτιμούνται στα 3,5 δισ. δολάρια - γεγονός που τον καθιστά τον πλουσιότερο πρόεδρο στην ιστορία, αλλά απέχει πολύ από τα 10 δισ. δολάρια που έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι κατέχει. 

  Παρά το γεγονός ότι ο Trump έχει υποσχεθεί ότι δεν θα ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις της οικογένειάς του για να αποφύγει πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, οι ίδιοι οι γιοι του είπαν πρόσφατα στο Forbes ότι σκοπεύουν να παράσχουν στον πατέρα τους τακτικές ενημερώσεις για τα οικονομικά της εταιρείας.

  Η οικονομική αποκάλυψη δεν παρέχει νέες λεπτομέρειες για το εκτεταμένο δίκτυο παγκόσμιων επιχειρηματικών εταίρων του Trump, κάτι που πιθανόν να γίνει πλήρως κατανοητό μόνο αν ο πρόεδρος αποφασίσει να δημοσιεύσει τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις του. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List