Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 01:11

  Ώρα για κυνήγι ευκαιριών στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ώρα για κυνήγι ευκαιριών στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις, όπως αυτή που παρατηρήσαμε στις μετοχές του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq τις τελευταίες ημέρες, προκαλούν νευρικότητα σε ορισμένους επενδυτές. Ωστόσο, είναι και αυτές μέρος του παιχνιδιού. Και προσφέρουν αγοραστικές ευκαιρίες σε επενδυτές που παρακολουθούν τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τις μετοχές και διακρίνουν ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο που εγγυάται ανάπτυξη και κερδοφορία σε μακροπρόθεσμο διάστημα.

  Ιδού τρεις από αυτές τις εταιρείες: η Universal Display Corporation, η Qualcomm και η Corning –δείτε τον πίνακα.

   

  Εταιρεία

  Μεταβολή 

  5 ημερών

  Μελλοντικό P/E

  Λειτουργικό

  Περιθώριο

  Τριμηνιαία ανάπτυξη

  εσόδων

  Universal Display

  -9%

  45.21

  34.74%

  87.10%

  Qualcomm Inc.

  -2

  14.06

  28.04

  -9.60

  Corning

  -0.5

  15.71

  15.81

  16.5

   

  Η Universal Display (OLED) και η Qualcomm (QCOM) δραστηριοποιούνται σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους. Η πρώτη αναπτύσσει και παράγει τεχνολογία και υλικά για Οργανικές Διόδους Εκπομπής Φωτός (OLED) που ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων ή αλλιώς LCD στις επίπεδες οθόνες.

  Η Apple, για παράδειγμα, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία OLED στα iPhones της το 2018. Η Universal Display έχει επίσης "σφυρηλατήσει" συμφωνίες με πολλούς Ασιάτες κατασκευαστές πάνελ, όπως οι Sony Corporation, LG Electronics και AU Optronics.

  Οι οθόνες OLED έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις LCD, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης. Πιο λεπτές και πιο ελαφριές. Υψηλότερη αντίθεση που οδηγεί σε πιο έντονες εικόνες και γραφικά. Ευρύτερες γωνίες θέασης. Ταχύτερη ροή βίντεο. Και χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

  Η Qualcomm είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο 3G, το 4G και τις ασύρματες τεχνολογίες της επόμενης γενιάς. Για χρόνια, η εταιρεία αντλούσε τα έσοδά της από δύο πηγές: την κατασκευή και την πώληση τσιπ που εγκαθίστανται σε πολλά από τα smartphones του κόσμου. Και τα δικαιώματα από κατασκευαστές συσκευών όπως η Apple και η Samsung –το οποίο έχει μετατρέψει την εταιρεία σε συλλέκτη "διοδίων" για σχεδόν κάθε smartphone και ασύρματη συσκευή που κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο.

  Παρά τις διαφορές τους, οι δύο εταιρείες έχουν ένα κοινό πράγμα -και οι δύο κατέχουν πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία τις καθιστούν διαμορφωτές τιμών, και εισπράκτορες διοδίων, συλλέκτες δικαιωμάτων σε ταχέως αναπτυσσόμενες βιομηχανίες που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν χωρίς τα προϊόντα τους.

  Έπειτα, υπάρχει η Corning. Η εταιρεία πληρώνει μέρισμα περίπου 2,50% και διαπραγματεύεται μελλοντικό PE κοντά στο 14 -περίπου όπου ήταν πριν από τέσσερα χρόνια- και παράγει 2,12 δισ. δολάρια σε λειτουργικές ταμειακές ροές.

  Η Corning κατασκευάζει και πουλά ειδικά γυαλιά, κεραμικά και συναφή υλικά σε όλο τον κόσμο, μέσω πέντε τμημάτων: τηνΤεχνολογία Οθόνης, τις Οπτικές Επικοινωνίες, τις Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, τα Ειδικά Υλικά και τις Επιστήμες Ζωής. Ορισμένα από τα προϊόντα της έχουν δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατηγορία αγοράς, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Corning ιδρύθηκε το 1851. Αυτό σημαίνει ότι δραστηριοποιείται εδώ και 166 χρόνια. Στη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, η Corning επέζησε και ευημέρησε, αξιοποιώντας τις βασικές της δυνατότητες, την επεξεργασία γυαλιού, για να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων που άφησαν εποχή. Σε αυτά περιλαμβάνονται το γυαλί της ηλεκτρικής λάμπας Edison, οι παραδοσιακοί TV tubes, το γυαλί που αντέχει στη θερμότητα για πυραύλους και μαγειρικά σκεύη, τα καλώδια οπτικών ινών που τροφοδοτούν το Internet και το γυαλί για τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.

  Πιο πρόσφατα, η Corning άρχισε να παράγει γυαλί Gorilla, το οποίο έχει γίνει αναγκαίο στις συσκευές οθόνης αφής -συμπεριλαμβανομένων των smartphones.
  Ενώ είναι ακόμα ασαφές πόσο θα διαρκέσουν οι πρόφατες ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό κλάδο, ένα πράγμα είναι σαφές: είναι άλλη μία ευκαιρία να αγοράσετε καλές εταιρείες με έκπτωση.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List