Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαϊ-2017 20:45

  Οι τέσσερις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι τέσσερις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ

  Της Jennifer Wang

  Παρόλο που ο κόσμος της Wall Street παραδοσιακά κυριαρχείται από άντρες, τέσσερις γυναίκες βρίσκονται στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ. Αυτές οι γυναίκες-τιτάνες έχουν συνολικά περιουσία ύψους 2,2 δισ. δολαρίων και διαχειρίζονται assets 60 δισ. δολαρίων. Τρεις από αυτές έχουν δημιουργήσει τις περιουσίες τους μέσω των δικών τους επιχειρήσεων, και δύο είναι "νεοφερμένες" στη λίστα.

  Η πλουσιότερη γυναίκα ιδρυτής hedge fund στις ΗΠΑ, η Nancy Zimmerman, ξεκίνησε το Bracebridge Capital με έδρα τη Βοστώνη το 1994. Αργότερα, δούλεψε στη Goldman Sachs, από όπου αποφάσισε να φύγει μόνη της.

  Σήμερα, το Bracebridge διαχειρίζεται πάνω από 10 δισ. δολάρια assets, καθιστώντας το fund της ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με επικεφαλής γυναίκα. Η Zimmerman παραμένει η πλειοψηφική ιδιοκτήτης του και η περιουσία της εκτιμάται στα 800 εκατ. δολάρια.

  Η Anne Dinning, η οποία βοήθησε στη διοίκηση του hedge fund D.E. Shaw για σχεδόν δύο δεκαετίες, είναι μία από τις νέες παρουσίες στη λίστα, με περιουσία 600 εκατ. δολάρια. Κατάγεται από το Σιάτλ κι έχει διδακτορικό στην επιστήμη των υπολογιστών και αποφάσισε να δοκιμάσει να προσληφθεί στο D.E. Shaw. "Οπουδήποτε άλλου πήγα για συνέντευξη, ήταν για τη θέση της καθηγήτριας στην επιστήμη των υπολογιστών", είχε δηλώσει το 2009.  "Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι μπορούσα να δω πόσο συνεισφέρω στην επιχείρηση... ".

  Η Dinning προσλήφθηκε ως κατώτερη ερευνητής και ανελίχθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του hedge fund μέχρι το 1995. Αποσύρθηκε και μετακόμισε πίσω στο Σιάτλ το 1999, αλλά επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα.

  Έκτοτε, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αυξήθηκαν από τα 5 δισ. δολάριο σε πάνω από 40 δισ. δολάρια. Η Dinning, πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

  Μια άλλη νέα παρουσία στη λίστα, η Victoria Zoellner, συνίδρυσε μία από τις πρώτες ανεξάρτητες επενδυτικές εταιρείες της χώρας με τον σύζυγό της Robert Zoellner το 1976. Το ζευγάρι ξεκίνησε με $400.000 από φίλους, συγγενικά πρόσωπα και άλλους συνεργάτες. Αρχικά η εταιρεία ονομαζόταν Whitehall Associates, ενώ η εταιρεία μετονομάστηκε σε Alpine Associates Management.

  "Με το σύζυγό μου συμπληρώναμε ο ένας τον άλλον", τόνισε η Victoria. "Ήμασταν πολύ ευθυγραμμισμένοι στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις μας".

  Σήμερα, η Alpine διαχειρίζεται assets ύψους 1,7 δισ. δολ. και διατηρεί τους αρχικούς της επενδυτές από τη δεκαετία του 1970. Ο Robert απεβίωσε το 2014 και η Βικτώρια δεν συμμετέχει πλέον στις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης. 

  Η γεννημένη στο Μαρόκο Sonia Gardner, με περιουσία 320 εκατ. δολαρίων, είναι επίσης μέρος ενός δυναμικού δίδυμου. Η πρώην δικηγόρος συνεργάστηκε με τον αδελφό της, Marc Lasry, μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή νομικών. Αρχικά εργάστηκε στην Cowen & Co. Τα αδέλφια αργότερα ίδρυσαν την Amroc Investments, το 1991. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ίδρυσαν την εταιρεία διαχείρισης  κεφαλαίων Avenue Capital με $7 εκατομμύρια από την οικογένεια και τους φίλους. Η Avenue Capital διαχειρίζεται πλέον περισσότερα από 10 δισ. δολάρια assets, και η Gardner είναι πρόεδρός της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List
  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  126,5 δισ. $

  -2.321,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  91,3 δισ. $

  -300,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  85,8 δισ. $

  -43,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  83,7 δισ. $

  +466,7 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  70,9 δισ. $

  -593,0 εκ. $