Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Σεπ-2017 12:06

  Έρχεται ο διαγωνισμός της EY για τον Έλληνα "Επιχειρηματία της χρονιάς"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2017 που διοργανώνει η εταιρεία ΕΥ. Η διοργάνωση, που υλοποιείται κάθε διετία, πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, τελευταία φορά, το 2015, αποτελώντας σημαντική πηγή έμπνευσης για την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα.

  Το EY World Entrepreneur Of The Year™ είναι ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους θεσμούς αφιερωμένους στην επιχειρηματικότητα, διαθέτοντας ιστορία 30 ετών και περισσότερους από 20.000 συμμετέχοντες από 65 χώρες.

  Τον περασμένο Ιούνιο, το βραβείο EY World Entrepreneur Of The Year™ 2017 απονεμήθηκε στον Murad Al-Katib, από τον Καναδά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας AGT Food and Ingredients Inc., ο οποίος επελέγη μεταξύ 59 υποψηφίων από 49 χώρες.

  Ο Murad Al-Katib

  Murad Al-Katib

  Ο επικεφαλής της AGT Food and Ingredients Inc. δεν έχει οικοδομήσει μόνο μία επιχειρηματική αυτοκρατορία που παρέχει πρωτεΐνη λαχανικών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά διαθέτει ακόμη διακριτό ρόλο στην σίτιση των προσφύγων.

  Ο Καναδός επιχειρηματίας, παιδί μεταναστών, εγκατέλειψε την εργασία του το 2001 για να ιδρύσει τη δική του εταιρεία παραγωγής φακής. Μάλιστα, εκείνη η περίοδος ήταν δύσκολη, καθώς η σύζυγος του Al-Katib ήταν έγκυος, περιμένοντας δίδυμα. Τελικά, το επιχειρηματικό σχέδιό του στέφθηκε με επιτυχία, με την AGT Food and Ingredients Inc. να τροφοδοτεί σήμερα με φακές, ρεβίθια και αρακά περισσότερες από 120 χώρες.

  Η εταιρεία εισήχθηκε στο χρηματιστήριο το 2007, παρουσίασε ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων, κατά περισσότερο από 100 εκατ. δολάρια, με τον κύκλο εργασιών του 2016 να ανέρχεται σε 1,4 δισ. δολάρια. Η εταιρεία πραγματοποίησε 17 εξαγορές σε 15 χρόνια, σήμερα ελέγχει, περίπου, 46 μονάδες, απασχολεί 2.000 άτομα παγκοσμίως και η δραστηριότητά της αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 20% του παγκόσμιου εμπορίου σε φακές.

  Ο Murad Al-Katib έχει διακριθεί για τη συμβολή του στη βιώσιμη γεωργία και τη συνεισφορά του στη σίτιση των προσφύγων.

  Ο ίδιος, όπως έχει αναφέρει, επένδυσε στην παραγωγή πρωτεΐνης σε μορφή λαχανικών, καθώς η παραγωγή κρέατος προκαλεί μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Όπως έχει δηλώσει, η καλλιέργεια φακής απαιτεί λιγότερο νερό σε σχέση με την εκτροφή βοοειδών.

  Οι Έλληνες νικητές
   

  Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, ο τίτλος του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" έχει απονεμηθεί στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου FF Group, τον κ. Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream Α.Ε., και τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita Α.Ε.   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων